Home / EKONOMIKA / Slovenským firmám aj vlani pomohlo SARIO, zameriavalo sa na prílev investícií a podporu exportných aktivít

Slovenským firmám aj vlani pomohlo SARIO, zameriavalo sa na prílev investícií a podporu exportných aktivít

20.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) sa aj v minulom roku zamerala na prílev investícií a podporu exportných aktivít slovenských firiem v zahraničí.

Ako informuje v hodnotení uplynulého roku, zabezpečila tisícky rokovaní a networkingovych možností pre nadviazanie nových obchodných kontaktov a kontraktov takmer 140 slovenským podnikom na 14 medzinárodných veľtrhoch, 150 firmám na 16 zahraničných a domácich podnikateľských misiách a 173 spoločnostiam v rámci vlastných podujatí a platforiem.

Tieto podniky sa tak mohli odprezentovať v Nemecku, Rusku, Španielsku, Francúzsku, strednej a východnej Ázii či v Spojených arabských emirátoch. Agentúra zároveň spolupracovala s Ministerstvom hospodárstva SR na výstave EXPO 2020 Dubaj.

V roku 2021 zrealizovala päť tematicky zameraných misií ako aj 34 pro-exportných vzdelávacích webinárov a vypracovala takmer 200 dopytov domácich a zahraničných spoločností, ktoré mali záujem o rozšírenie dodávateľsko-odberateľských sietí, teritoriálne alebo sektorové informácie.

Slovenska agentúra pre rozvoj investícií a obchodu je štátna agentúra Slovenskej republiky, ktorá vznikla v roku 2001 v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR.

Viac k témam: Expo Dubaj 2020, Firmy, Investície
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenským firmám aj vlani pomohlo SARIO, zameriavalo sa na prílev investícií a podporu exportných aktivít © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *