Home / SLOVENSKO / Čaputová vyzýva na prijatie okamžitých riešení, aby sa v zariadeniach sociálnych služieb predišlo tragédiám

Čaputová vyzýva na prijatie okamžitých riešení, aby sa v zariadeniach sociálnych služieb predišlo tragédiám

19.1.2022 (Webnoviny.sk) – V zariadeniach sociálnych služieb sú potrebné okamžité riešenia na zabránenie tragédií, uviedla prezidentka Zuzana Čaputová.

Reagovala tak na tragickú udalosť v domove sociálnych služieb v Osadnom po stretnutí s komisárkou pre osoby so zdravotným postihnutím Zuzanou Stavrovskou. Informuje o tom prezidentka Čaputová na sociálnej sieti.

“Dôležité je aj urýchlenie deinštitucionalizácie a podpora komunitného bývania pre klientov zariadení sociálnych služieb. Okrem dodržiavania bezpečnosti a práv klientov máme problémy aj vo vzťahu k zamestnankyniam a zamestnancom v sociálnych službách, ktorých je nedostatok a nie sú dostatočne ohodnotení,” uvádza Čaputová.

Prezidentka povzbudila osoby so zdravotným znevýhodnením, ktoré sa stretli s porušovaním svojich práv, aby sa neváhali na úrad komisárky obrátiť.

Spolu s komisárkou chce prezidentka systémovými opatreniami pomôcť rodinám v podobnej situácii.

V Osadnom 23. decembra 2021 vypukol v domove sociálnych služieb požiar. O život vtedy prišlo päť ľudí.

Viac k témam: Prezidentka SR, Zariadenia sociálnych služieb
Zdroj: Webnoviny.sk – Čaputová vyzýva na prijatie okamžitých riešení, aby sa v zariadeniach sociálnych služieb predišlo tragédiám © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

5 tipov na knihy o ochrane prírody, ktoré sa oplatí prečítať

Marec je už tradične ideálnym časom na ponorenie sa do sveta literatúry. Máte aj vy chuť začítať sa do dobrej knihy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *