Home / EKONOMIKA / Letecká spoločnosť Wizz Air otvorí novú základňu vo Viedni, vytvorí vyše sto pracovných miest

Letecká spoločnosť Wizz Air otvorí novú základňu vo Viedni, vytvorí vyše sto pracovných miest

BRATISLAVA 9. januára (WebNoviny.sk) – Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air, ktorá pôsobí aj na Slovensku, v utorok oznámila, že otvorí novú základňu vo Viedni. Plánuje tak urobiť v júni tohto roka najprv s jedným lietadlom Airbus A320 a v novembri k nemu pridá ďalšie dve lietadlá Airbus A321.

Investícia v hodnote 331 miliónov dolárov

Wizz Air v tomto roku začne z rakúskeho hlavného mesta prevádzkovať postupne sedemnásť liniek so 69 letmi týždenne ku koncu roka a Rakúsko sa stane 44. krajinou v sieti tejto leteckej spoločnosti.

Odporúčame:
Poľsko vytvorilo novú leteckú spoločnosť, pri Varšave sa má vybudovať veľké letisko

Otvorenie základne vo Viedni podľa Wizz Air-u predstavuje investíciu v objeme 331 mil. USD a vytvorenie stodvadsať priamych pracovných miest v leteckej spoločnosti. Jej príchod do Viedne by mal zároveň prispieť k rozvoju lokálnej ekonomiky, podporiť vytváranie pracovných miest v letectve a cestovnom ruchu.

Linky z Bratislavy, Košíc a Popradu

Wizz Air bude zabezpečovať letecké spojenie Viedne s Gdaňskom, Tuzlou a Varnou od apríla, s Bari, Maltou, Rímom, Valenciou a Tel Avivom od júna a s Billundom, Bergenom, Dortmundom, Kutaisi, Larnakou, Nišom, Ohridom, Tenerife a Solúnom od novembra tohto roka.

Wizz Air je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a vo východnej Európe. V súčasnosti prevádzkuje flotilu 88 lietadiel Airbus A320 a A321 na 550 linkách z 28 základní do 144 destinácií v 44 krajinách. Spoločnosť má približne 3 500 zamestnancov, v roku 2017 prepravila 28,2 milióna cestujúcich. Na Slovensku má základňu v Košiciach a pravidelné linky prevádzkuje aj z Bratislavy a z Popradu.

Viac k témam: doprava, Letisko Viedeň-Schwechat, Wizz Air
Zdroj: Webnoviny.sk – Letecká spoločnosť Wizz Air otvorí novú základňu vo Viedni, vytvorí vyše sto pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar (video)

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *