Home / SVET / Vyšetrovanie vraždy učiteľky v Írsku pozorne sleduje aj naše ministerstvo, podľa médií mal byť vrahom Slovák (video)

Vyšetrovanie vraždy učiteľky v Írsku pozorne sleduje aj naše ministerstvo, podľa médií mal byť vrahom Slovák (video)

19.1.2022 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovanie vraždy 23-ročnej učiteľky Ashling Murphy v Tullamore v Írsku pozorne sleduje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) aj slovenský zastupiteľský úrad v Dubline.

Uviedol to pred rokovaním vlády hovorca MZVEZ SR Juraj Tomaga. Britský denník The Times totiž informoval, že by páchateľom mohol byť slovenský občan. K danej informácii sa však hovorca nechcel vyjadriť.

Bližšie informácie neposkytnú

„Vzhľadom na to, že ide o neoficiálne informácie, nemôžeme poskytnúť žiadne bližšie informácie. Rovnako nebudem komentovať ani identitu tohto občana, nakoľko nebolo vznesené žiadne obvinenie,“ povedal Tomaga.

Dodal, že bežný postup v podobných prípadoch je taký, že ak bude vznesené obvinenie a občan požiada o konzulárnu asistenciu, tak MZVEZ SR mu samozrejme pomôže v rámci jeho možností.

Zatknutý muž mal podozrivé zranenia

Ako informuje írsky verejnoprávny vysielateľ RTE, v írskom Tullamore vyšetrujú vraždu 23-ročnej učiteľky, na ktorú niekto v stredu 19. januára zaútočil počas toho, ako cvičila vonku. Momentálne na stanici Tullamore Garda Station vypočúvajú 31-ročného muža.

Toho zatkli krátko potom, čo ho prepustili z nemocnice St James’s Hospital v Dubline, kam prišiel s podozrivými zraneniami. Národnosť podozrivého RTE zatiaľ nespomenul.

Viac k témam: Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Vyšetrovanie vraždy učiteľky v Írsku pozorne sleduje aj naše ministerstvo, podľa médií mal byť vrahom Slovák (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Putin znova zložil prezidentskú prísahu, po Stalinovi je najdlhšie úradujúcim vodcom Kremľa (foto)

Vo svojom inauguračnom prejave Putin poďakoval národu za podporu a vojakom zúčastňujúcim sa na vojne na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *