Home / SLOVENSKO / Slovensko si pripomína výročie najväčšej leteckej tragédie, vojenský špeciál An-24 havaroval presne pred 16 rokmi

Slovensko si pripomína výročie najväčšej leteckej tragédie, vojenský špeciál An-24 havaroval presne pred 16 rokmi

19.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovensko si v stredu pripomína 16. výročie najväčšej leteckej tragédie v ére samostatného štátu. V roku 2006 pri náraze vojenského lietadla do kopca Borsó neďaleko maďarskej obce Hejce zahynulo 41 profesionálnych vojakov a jeden civilný zamestnanec Ministerstva obrany SR. Príslušníci Ozbrojených síl SR sa vracali z misie KFOR v Kosove. Leteckú nehodu prežil jeden vojak, nadporučík Martin Farkaš.

„Dnes je to 16 rokov odkedy 42 rodín každý deň úpenlivo myslí v modlitbách na svojich blízkych, ktorí zahynuli pri najväčšej leteckej tragédii – pri páde lietadla AN-24 na vrchu Borsó,“ napísal dnes vo svojom profile na sociálnej sieti minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Viac k témam: Havária lietadla, Letecké nešťastie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko si pripomína výročie najväčšej leteckej tragédie, vojenský špeciál An-24 havaroval presne pred 16 rokmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské protifašistické hnutie odsudzuje podporu Bombica niektorými politikmi. Hanobíte odkaz SNP, odkazujú aj Kaliňákovi

Bombicovi, známemu ako Danny Kollar, zrušil YouTube účet, a teda možnosť využívať platformu pre jeho extrémistické a neonacistické prejavy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *