Home / SVET / Londýn dodá Ukrajine protitankové strely, britskí vojaci poskytnú výcvik armáde krajiny

Londýn dodá Ukrajine protitankové strely, britskí vojaci poskytnú výcvik armáde krajiny

18.1.2022 (Webnoviny.sk) – Veľká Británia dodá Ukrajine protitankové strely krátkeho doletu. Oznámil to v pondelok britský minister obrany Ben Wallace, ktorého citoval spravodajský portál BBC. Na Ukrajinu tiež podľa neho vycestuje malý tím britských vojakov, ktorí miestnym ozbrojeným silám poskytnú výcvik.

Existujú „oprávnené a reálne dôvody pre obavy“, že by ruské jednotky mohli byť použité na inváziu, povedal minister. Rusko na hraniciach s Ukrajinou zhromaždilo asi 100-tisíc vojakov. Rusko akékoľvek plány útoku na Ukrajinu odmieta. Spojené kráľovstvo bude Ukrajine vzhľadom na „čoraz hrozivejšie správanie sa Ruska“ poskytovať ďalšiu pomoc, dodal minister.

Rusko v roku 2014 anektovalo ukrajinský polostrov Krym a podporilo proruských separatistov, ktorí stále kontrolujú časť územia na východe Ukrajiny. Boje medzi ukrajinskými ozbrojenými silami a povstalcami si doteraz vyžiadali viac ako 14-tisíc ľudských životov a zničili priemyselné srdce Ukrajiny.

Viac k témam: protitankové strely
Zdroj: Webnoviny.sk – Londýn dodá Ukrajine protitankové strely, britskí vojaci poskytnú výcvik armáde krajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *