Home / KULTÚRA / Divadlo / Premiér Heger si v Divadle Nová Scéna pozrel muzikál Bedári, chcel tak vyjadriť podporu kultúre

Premiér Heger si v Divadle Nová Scéna pozrel muzikál Bedári, chcel tak vyjadriť podporu kultúre

16.1.2022 (Webnoviny.sk) – Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) osobnou návštevou divadelného predstavenia chcel symbolicky vyjadriť podporu celému odvetviu kultúry na Slovensku.

Spolu s manželkou navštívili v sobotu 15. januára Divadlo Nová scéna v Bratislave, kde si pozreli muzikál Bedári.

Heger splnil svoj sľub

Premiér tak splnil sľub, ktorý dal predstaviteľom kultúrnej obce po stretnutí vo štvrtok 13. januára, a bol jedným z prvých návštevníkov divadiel po ich opätovnom otvorení.

Heger verí, že postupne dôjde k obnove a stabilizácii kultúry na Slovensku. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Premiér označil výkony hercov a spevákov za neskutočné a toto predstavenie vrelo odporučil.

Zároveň ocenil nasadenie celého tímu ľudí, ktorí sa na príprave podujatia podieľali aj v týchto pandemických časoch.

Podujatia v troch kategóriách

„Kultúra je pre moju vládu, ale aj pre mňa osobne, veľmi dôležitá. Návšteva divadelných či hudobných podujatí nie je len čas, ktorý môžem tráviť so svojou manželkou. Vnímam to aj ako priestor na rozvíjanie ducha,“ povedal po predstavení.

Kultúra sa v súčasnosti riadi covid manuálom, podľa ktorého sa hromadné podujatia delia na tri kategórie – na nízko rizikové, stredne rizikové a vysoko rizikové.

Kapacita podľa rizikovosti

Pri nízko rizikových podujatiach, ktorými sú označené také, kde je nosenie respirátora a sedenie povinné, zároveň nie je povolená konzumácia jedla či nápojov, spev či povzbudzovanie účastníkov, je maximálna kapacita určená na 100 osôb, respektíve maximálne 50 percent kapacity priestoru.

V rámci stredne rizikových podujatí, kde je povinné nosenie respirátora a fixné sedenie či státie, sa počet účastníkov obmedzí na 100 osôb alebo maximálne 25 percent kapacity priestoru.

Pri vysoko rizikových podujatiach, kde je nosenie respirátora obmedzené a je povolená konzumácia a podobne, je maximálna kapacita určená na 20 osôb, pričom zoznam účastníkov je povinný. Ide najmä o svadby, kary, oslavy, večierky, plesy či diskotéky.

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér Heger si v Divadle Nová Scéna pozrel muzikál Bedári, chcel tak vyjadriť podporu kultúre © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Asociácia súčasného divadla oznámila nominácie na ocenenia 26. ročníka Divadelných ocenení sezóny – Dosky 2023

Dosky sú ocenením tvorivých činov v oblasti profesionálneho divadla na Slovensku vo všetkých žánroch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *