Home / šport / Tenis / Cibulková zdolala Vesninovú a v Sydney postúpila do štvrťfinále

Cibulková zdolala Vesninovú a v Sydney postúpila do štvrťfinále

SYDNEY 9. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková zatiaľ má v novom roku bilanciu dva zápasy – dve víťazstvá.

Na turnaji WTA Premier Sydney International na tvrdom povrchu v austrálskom Sydney si Cibulková v osemfinálovom 2. kole poradila s rovnako nenasadenou Ruskou Jelenou Vesninovou za 108 minút 6:4, 6:4 a postúpila do štvrťfinále.

Slovenka v úvode oboch setov zaostávala 1:3, ale napokon skóre otočila vo svoj prospech. Pri podaní súperky premenila druhý mečbal.

Odporúčame:
Cibulková vstúpila do sezóny víťazstvom, Sevastovová je zobrala iba štyri gemy

Bol to už deviaty vzájomný súboj 28-ročnej Cibulkovej (26. v rebríčku WTA) a o tri roky staršej Vesninovej (17.). Slovenka sa v bilancii víťazstiev ujala vedenia 5:4. Súboj bol pre slovenského fanúšika tenisu „predkrm“ februárového bratislavského fedcupového duelu predmetných krajín.

Súperkou Cibulkovej vo štvrťfinále bude víťazka duelu Angelique Kerberová (Nem.) – Venus Williamsová (USA-2). Cibulková bola v Sydney vo finále v roku 2013. Podľahla v ňom Poľke Agnieszke Radwanskej 0:6, 0:6, ale v semifinále zdolala Kerberovú 6:2, 4:6, 6:3.

Sydney – dvojhra – 1. kolo

Dominika Cibulková (SR) – Jelena Vesninová (Rus.) 6:4, 6:4 za 108 minút

Viac k témam: Dominika Cibulková, Jelena Vesninová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Cibulková zdolala Vesninovú a v Sydney postúpila do štvrťfinále © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Arina Sobolenková je kráľovná tvrdých povrchov. Po dvoch tituloch z Melbourne má prvý z New Yorku

Sobolenková získala tretiu grandslamovú trofej, po triumfoch na Australian Open v Melbourne 2023 a 2024 prvýkrát ovládla aj US Open v New Yorku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *