Home / EKONOMIKA / Jaguar Land Rover dosiahol rekordný predaj, najdôležitejším trhom Čína

Jaguar Land Rover dosiahol rekordný predaj, najdôležitejším trhom Čína

LONDÝN 9. januára (WebNoviny.sk) – Automobilka Jaguar Land Rover (JLR), ktorá je najväčším britským výrobcom áut, v minulom roku evidovala rekordný odbyt.

Firma vlani predala 178 601 áut Jaguar, čo bol medziročný rast o 20 percent. Predaj vozidiel Land Rover stúpol o dve percentá na 442 508 áut. Jaguar Land Rover uviedol, že predaj jeho automobilov sa zvyšoval už sedem rokov v rade. Informoval o tom v pondelok britský portál bbc.com.

Odporúčame:
Jaguar Land Rover zvýši nároky na MHD v Nitre, Arriva si počká na presné počty zamestnancov

Spoločnosť dodala, že rast predaja v Číne a v USA pomohol vykompenzovať „náročné podmienky na trhu“ v Európe a Veľkej Británii.

Najdôležitejším trhom pre Jaguar Land Rover vlani bola Čína, kde sa predaj medziročne zvýšil o 23 percent na 146 399 automobilov. Výkon na britskom trhu firma označila za „slušný“ s predajom 117 748 áut značiek Jaguar a Land Rover.

Jaguar Land Rover buduje závod v Nitre, v ktorom plánuje zamestnať 2800 ľudí. Britská automobilka na Slovensku preinvestuje 1,4 mld. eur. Očakáva sa, že prvé vozidlá zídu z výrobnej linky na konci roka 2018.

 

Viac k témam: automobilový priemysel, Jaguar Land Rover
Zdroj: Webnoviny.sk – Jaguar Land Rover dosiahol rekordný predaj, najdôležitejším trhom Čína © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hlavných kontrolórov v samosprávach je málo, problémom je podľa Andrassyho nedostatočná legislatíva

Predseda NKÚ považuje za skutočne kritické, ak výška úväzkov miestneho kontrolóra presahuje viac ako 170 percent, alebo ak počet obcí, ktoré má na starosti jeden kontrolór, je viac ako 10.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *