Home / SVET / Austrálski meteorológovia zaznamenali vyrovnanie historického teplotného rekordu, rovnaká teplota sa namerala v roku 1962

Austrálski meteorológovia zaznamenali vyrovnanie historického teplotného rekordu, rovnaká teplota sa namerala v roku 1962

13.1.2022 (Webnoviny.sk) – V Austrálii zaznamenali vyrovnanie teplotného rekordu. V pobrežnom meste Onslow v štáte Západná Austrália vo štvrtok namerali 50,7 stupňa Celzia. Ako referuje spravodajský portál BBC, identická teplota bola nameraná ešte v roku 1962 v južnej časti Austrálie.

V Onslowe a priľahlých oblastiach by dokonca mohlo nastať prekonanie historického maxima, keďže podľa meteorológov by teploty mohli v piatok mierne stúpnuť. Následne by sa malo ochladiť. Podľa miestnych médií je priemerná teplota v Onslowe v tomto ročnom období 36,5 stupňa Celzia.

Vo štvrtok hlásili teploty nad 50 stupňov Celzia aj ďalšie dve austrálske mestá – Mardie a Roebourne. Meteorológ Luke Huntington uviedol, že nahromadenie horúceho vzduchu v regióne bolo spôsobené nedostatkom zrážok. Niektorí obyvatelia v oblasti dokonca uviedli, že pre extrémne vysoké teploty im prestali fungovať klimatizácie.

Viac k témam: Teplotný rekord
Zdroj: Webnoviny.sk – Austrálski meteorológovia zaznamenali vyrovnanie historického teplotného rekordu, rovnaká teplota sa namerala v roku 1962 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi sa pokúšajú obsadiť Časiv Jar obchádzkami, ukrajinským vojakom sa zatiaľ darí mesto brániť

Ruské jednotky chcú mesto obsadiť do 9. mája.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *