Home / šport / Pod piatimi kruhmi sa predstaví päť najlepších slovenských sánkarov

Pod piatimi kruhmi sa predstaví päť najlepších slovenských sánkarov

12.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovensko bude mať na ZOH 2022 v čínskom Pekingu až päť športovcov v sánkovaní. Medzinárodná sánkarská federácia (FIL) totiž po Jozefovi Ninisovi, Kataríne Šimoňákovej a duu Tomáš Vaverčák s Matejom Zmijom schválila pod piatimi kruhmi účasť aj pre Mariána Skupeka. Informáciu o tom priniesol oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Dvadsaťročný rodák z Helcmanoviec Marián Skupek si účasť na ZOH vybojoval vďaka výkonom v pretekoch Svetového pohára. „V čase uzávierky rebríčka bolo Slovensko s možnosťou druhej miestenky tretie pod čiarou. FIL už pridelenie miestenky potvrdila aj Slovenskému olympijskému a športovému výboru,“ uvádza olympic.sk.

Skupek sa v čase potvrdenia jeho účasti na ZOH presúval do rakúskeho Bludenzu – dejiska juniorských majstrovstiev Európy. Potom ho čaká štart na majstrovstvách sveta juniorov v nemeckom Winterbergu a následne záverečná príprava na Peking.

Viac k témam: olympionici, sánky, ZOH 2022 v Pekingu
Zdroj: Webnoviny.sk – Pod piatimi kruhmi sa predstaví päť najlepších slovenských sánkarov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Oheň pre OH 2024 je vo francúzskych rukách, pochodeň prevzal šéf parížskych hier Tony Estanquet (foto)

Oheň bude na francúzske územie prevezený historickou loďou Belem z 19. storočia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *