Home / SLOVENSKO / Akcia Pavúk rozplietla pavučinu prevádzačov cez východnú hranicu s Ukrajinou, obvinili aj policajta (foto)

Akcia Pavúk rozplietla pavučinu prevádzačov cez východnú hranicu s Ukrajinou, obvinili aj policajta (foto)

11.1.2022 (Webnoviny.sk) – Akcia Pavúk rozplietla pavučinu prevádzačov cez východnú hranicu s Ukrajinou. Voči trom osobám bolo vznesené obvinenie z prevádzačstva. Medzi nimi je obvinený aj príslušník Policajného zboru (PZ) SR. Informoval o tom hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

„V septembri minulého roku sme realizovali prvú policajnú akciu, výsledkom bolo päť obvinených členov organizovanej skupiny (štyria občania SR a jeden občan Ukrajiny s povolením na pobyt v SR). Výsledkom pondelkovej akcie je obvinenie 59-ročného občana Ukrajiny V.L., 40-ročného príslušníka Policajného zboru F.D. a 43-ročného občana Slovenskej republiky V.L.,“ informuje Slivka.

Organizovaná skupina prevádzačov vznikla na prelome rokov 2020 až 2021 a pôsobila v Košickom a Prešovskom kraji, ako aj na území Ukrajiny. Jej zámerom bolo nelegálne prevádzačstvo osôb z tretích krajín, ktorí neboli občanmi SR a nemali na území SR trvalý pobyt. Osoby mali využívať informácie o rozmiestnení službukonajúcich hliadok od obvineného príslušníka PZ z Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance.

Osoby mali smerovať cez Českú republiku alebo Poľsko do Nemecka. Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii spracoval dva návrhy na väzobné stíhanie. Tretí obvinený sa zdržiava mimo územia SR. Páchateľom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody od sedem do desať rokov.

Viac k témam: Akcia Pavúk, Prevádzačstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Akcia Pavúk rozplietla pavučinu prevádzačov cez východnú hranicu s Ukrajinou, obvinili aj policajta (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *