Home / EKONOMIKA / Takmer sedmina nemeckých firiem sa pre pandémiu obáva o svoju existenciu, týka sa to hlavne cestovných kancelárií

Takmer sedmina nemeckých firiem sa pre pandémiu obáva o svoju existenciu, týka sa to hlavne cestovných kancelárií

10.1.2022 (Webnoviny.sk) – Takmer sedmina nemeckých firiem (14 %) má pocit, že dôsledky pandémie koronavírusu ohrozujú ich existenciu. Vyplýva to z decembrového prieskumu mníchovského ekonomického inštitútu Ifo. V porovnaní so situáciou v júni sa situácia nezmenila. Inštitút o tom informoval v správe, ktorú zverejnil v pondelok.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Klaus Wohlrabe, šéf oddelenia prieskumov inštitútu Ifo, uviedol, že pocit ohrozenia prevláda hlavne medzi cestovými kanceláriami (73,2 %). V rámci maloobchodu pocit ohrozenia koronakrízou malo v decembri 17,1 percenta firiem (v júni 14,4 percenta).

V sektore pohostinstva zostáva kritická situácia a viac ako polovica spoločností (52,5 %) si myslí, že ich existencia je ohrozená (v júni 55,4 %). V nemeckom priemyselnom odvetví sa však o svoje prežitie v dôsledku pandémie obáva len 5,7 percenta firiem.

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Takmer sedmina nemeckých firiem sa pre pandémiu obáva o svoju existenciu, týka sa to hlavne cestovných kancelárií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tlaky na trh práce na Slovensku neustávajú, zamestnanosť klesá

Štatistika ukázala, že slovenská ekonomika na začiatku roka 2024 zlepšila svoj výkon, medziročné vzrástla o 2,7 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *