Home / SVET / Súd vymeral zosadenej líderke Aun Schan Su Ťij ďalší štvorročný trest

Súd vymeral zosadenej líderke Aun Schan Su Ťij ďalší štvorročný trest

10.1.2022 (Webnoviny.sk) – Súd v Mjanmarsku v pondelok vymeral zosadenej štátnej kancelárke Aun Schan Su Ťij ďalší štvorročný trest väzenia po tom, čo ju označil za vinnú z nelegálneho dovozu a držby vysielačiek a porušovania karanténnych opatrení počas pandémie koronavírusu. Informoval o tom súdny úradník, ktorého citovala agentúra AP.

Sedemdesiatšesťročnú držiteľku Nobelovej ceny za mier od vojenského prevratu z februára 2021 obvinili niekoľkokrát. Už 6. decembra ju uznali vinnou z podnecovania a porušovania pandemických obmedzení, za čo dostala dovedna štyri roky väzenia.

Líder armádou dosadenej vlády Min Aun Hlain jej znížil trest o polovicu. Okrem spomenutých čelí ešte obvineniam z korupcie, z porušovania zákona o štátnych tajomstvách a volebného podvodu.

Podporovatelia Su Ťij tvrdia, že obvinenia voči nej sú vykonštruované s cieľom legitimizovať kroky armády a zabrániť jej návratu do politiky.

Viac k témam: Korupcia, Nobelova cena za mier, Väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd vymeral zosadenej líderke Aun Schan Su Ťij ďalší štvorročný trest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *