Home / SLOVENSKO / Korčok: Smer ohrozuje bezpečnostné postavenie Slovenska viac než obranná dohoda s USA

Korčok: Smer ohrozuje bezpečnostné postavenie Slovenska viac než obranná dohoda s USA

10.1.2022 (Webnoviny.sk) – Navrhovaná dohoda o obrannej spolupráci Slovenska a USA podľa ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nom. SaS) nijako neohrozuje suverenitu Slovenska. Zahraničnopolitické a bezpečnostné postavenie Slovenska ohrozuje skôr politika strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Strane Smer-SD ide podľa Korčoka v prípade dohody o obrannej spolupráci Slovenska a USA o to, o čo išlo Vladimírovi Mečiarovi v roku 1997, keď organizoval referendum o vstupe do NATO a o rozmiestnení jadrových zbraní.

„Rovnako, ako sa Mečiar išiel pýtať na členstvo v NATO, keď vedel, že Slovensko pozvánku nedostane, presne tak isto ide Robert Fico organizovať referendum o základniach USA. Veľmi dobre pritom vie, že na Slovensku nikdy na základe obrannej dohody žiadne základne nevzniknú,“ povedal šéf slovenskej diplomacie.

Korčok stranu Smer-SD vyzval, nech nepolitikárči s bezpečnosťou štátu a nech vysvetlí, ako sa môže dohoda, ktorú uzavrelo aj Poľsko či Maďarsko, stať hrozbou pre suverenitu Slovenska. „Smeru ide o vytrhnutie Slovenska z NATO. Nejde o našu suverenitu, ale o to, ako vraziť klin medzi nás a spojencov, aj medzi nás a Maďarov a Poliakov. Je smutné, keď Smer ešte stále tancuje tak, ako píska Andrej Danko,“ uzavrel šéf slovenskej diplomacie.

Viac k témam: obranná dohoda USA a Slovenska
Zdroj: Webnoviny.sk – Korčok: Smer ohrozuje bezpečnostné postavenie Slovenska viac než obranná dohoda s USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne podvodné drony

Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Slovensko okrem bilaterálnej humanitárnej pomoci bude Ukrajine aj naďalej nevojensky pomáhať v rámci medzinárodného spoločenstva krajín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *