Home / šport / Hokej / San Jose chce predčasne ukončiť zmluvu s Kaneom, prezentoval sa falošným dokladom o očkovaní

San Jose chce predčasne ukončiť zmluvu s Kaneom, prezentoval sa falošným dokladom o očkovaní

9.1.2022 (Webnoviny.sk) – Účastník zámorskej hokejovej NHL San Jose Sharks plánuje predčasne ukončiť spoluprácu s útočníkom Evanderom Kaneom, a to napriek tomu, že 30-ročný rodák z kanadského Vancouveru má platný sedemročný kontrakt za 49 miliónov dolárov.

Viac o téme: Koronavírus

Vedenie „žralokov“ tento zámer zdôvodnilo tým, že Kane porušil protokoly týkajúce sa ochorenia COVID-19 v zámorskej AHL, kde momentálne hrá za San Jose Barracuda. Predčasné ukončenie zmluvy podpísanej v roku 2018 vyjde Kanea poriadne draho – príde približne o 22,9 milióna dolárov.

Falošný doklad o očkovaní

Kane sa pred niekoľkými týždňami prezentoval falošným dokladom o očkovaní proti koronavírusu. Za porušenie protokolov o ochorení COVID-19 dostal od vedenia najväčšej zámorskej profiligy stop na 21 zápasov bez nároku na mzdu.

Na konci novembra mu suspendáciu zrušili, Sharks mu dali výnimku a poslali ho hrať do AHL. Dlhodobo jeden z najlepších hráčov San Jose oľutoval chybu, ktorú urobil a vyhlásil, že bude niesť následky za toto konanie.

Všetci boli prekvapení

„Bol som rovnako prekvapený ako všetci ostatní. Samozrejme, je to rozhodnutie manažmentu,“ povedal tréner San Jose Bob Boughner v sobotu pred zápasom vo Philadelphii.

Hráčov agent Dan Milstein i hráčska asociácia NHLPA medzičasom uviedli, že majú v pláne napadnúť chystané konanie vedenia Sharks.

Viac k témam: COVID-19, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – San Jose chce predčasne ukončiť zmluvu s Kaneom, prezentoval sa falošným dokladom o očkovaní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *