Home / SLOVENSKO / Obranná dohoda s USA podľa Krúpu napĺňa záujmy Slovenska, politici si chcú cez túto tému nahnať hlasy voličov

Obranná dohoda s USA podľa Krúpu napĺňa záujmy Slovenska, politici si chcú cez túto tému nahnať hlasy voličov

8.1.2022 (Webnoviny.sk) – Pripravovaná obranná dohoda so Spojenými štátmi americkými napĺňa záujmy Slovenska. V sobotňajšej diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Sobotné dialógy to povedal predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa (OĽaNO).

Nezaradený poslanec parlamentu a člen strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Matúš Šutaj Eštok v relácii zdôraznil, že táto zmluva nerešpektuje proporcionalitu medzi USA a SR, a preto ju strana Hlas-SD nepodporuje.

„S debatou, ktorá tu prebieha posledné dni, sme počítali. Na Slovensku sú totiž politici, ktorí si prostredníctvom tejto témy chcú nahnať hlasy voličov, a preto predkladajú verejnosti obraz, že Američania sem prídu páchať zločiny,“ myslí si Krúpa.

Šutaj Eštok informoval, že ak vláda schváli túto zmluvu, tak vyzvú prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby sa v tejto súvislosti obrátila na Ústavný súd SR. Krúpa s uvedeným postupom problém nemá, aj keď je toho názoru, že pripravovaná dohoda spĺňa všetky náležitosti, ktoré má takáto zmluva spĺňať, a je v súlade s Ústavou SR.

Viac k témam: obranná dohoda USA a Slovenska
Zdroj: Webnoviny.sk – Obranná dohoda s USA podľa Krúpu napĺňa záujmy Slovenska, politici si chcú cez túto tému nahnať hlasy voličov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *