Home / SVET / Lesné požiare v Colorade napáchali veľké škody, oheň zničil viac ako tisíc domov a iných stavieb

Lesné požiare v Colorade napáchali veľké škody, oheň zničil viac ako tisíc domov a iných stavieb

7.1.2022 (Webnoviny.sk) – Najničivejšie lesné požiare v moderných dejinách amerického štátu Colorado napáchali minulý týždeň škody za minimálne 513 miliónov dolárov. Ako vo štvrtok informovali tamojšie úrady, oheň zničil takmer 1100 domov a iných stavieb.

Pre požiare na ploche asi 24 kilometrov štvorcových museli evakuovať zhruba 30-tisíc ľudí v mestách Louisville a Superior, asi 32 kilometrov severozápadne od metropoly Colorada – Denveru. Nezvestní sú po nich dvaja ľudia. Na jednom mieste záchranári našli pozostatky ľudského tela.

Vyšetrovatelia sa stále snažia zistiť, čo spôsobilo požiare. Oheň v regióne, ktorý zasiahlo historické sucho, miestami šíril vietor s rýchlosťou 169 kilometrov za hodinu.

Colorado bolo v uplynulých rokoch dejiskom extrémnych súch. Zmena klímy zvyšuje riziko horúceho, suchého počasia, pri ktorom je väčšie riziko vzniku lesných požiarov. Od polovice vlaňajšieho leta navyše v oblasti nezaznamenali výraznejšie zrážky.

Viac k témam: Lesné požiare
Zdroj: Webnoviny.sk – Lesné požiare v Colorade napáchali veľké škody, oheň zničil viac ako tisíc domov a iných stavieb © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *