Home / SLOVENSKO / Prokuratúra objasní okolnosti napadnutia 11-ročného dievčaťa z Miloslavova, preskúma aj postupy polície

Prokuratúra objasní okolnosti napadnutia 11-ročného dievčaťa z Miloslavova, preskúma aj postupy polície

7.1.2022 (Webnoviny.sk) – Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Bratislave bezodkladne preskúmať zákonnosť postupu a konania orgánov činných v trestnom konaní týkajúcej sa napadnutia 11-ročnej žiačky základnej školy v obci Miloslavov pri Bratislave.

Krajskému prokurátorovi zároveň uložil povinnosť, aby sa udalosťami zaoberal komplexne, nielen z pohľadu trestnoprávneho, ale aj možného uplatnenia oprávnení prokurátora v netrestnej oblasti, a to starostlivosti o maloletých. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR (GP SR) Dalibor Skladan.

Žilinka tiež vo veci nariadil správovú povinnosť vo vzťahu k trestnému odboru a netrestnému odboru GP SR, ktorých prokurátori budú vo veci vykonávať dohľad nad činnosťou podriadených prokurátorov. Generálny prokurátor si vyhradil aj pravidelné informovanie o stave trestného konania.

Incident sa mal udiať v nedeľu 2. januára v obci Miloslav. Upozornil na neho ako prvý denník Nový Čas. Tínedžeri mali vlákať 11-ročné dievča do areálu bývalého družstva. Tam ju zbili, opili a celú udalosť si nahrali na mobil.

Viac k témam: incident v Miloslavove, Napadnutie, Šikana, Šikanovanie, Vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokuratúra objasní okolnosti napadnutia 11-ročného dievčaťa z Miloslavova, preskúma aj postupy polície © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *