Home / SLOVENSKO / Na slovenských cestách vyhasol život ďalšieho cyklistu, polícia vyšetruje okolnosti nehody

Na slovenských cestách vyhasol život ďalšieho cyklistu, polícia vyšetruje okolnosti nehody

7.1.2022 (Webnoviny.sk) – Život 50-ročného cyklistu si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala vo štvrtok 6. januára krátko po 17. hodine medzi obcami Šamudovce a Vrbnica (okres Michalovce). Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, 37-ročný vodič nákladného motorového vozidla Ford Ranger z doposiaľ nezistených príčin zozadu narazil do cyklistu, jazdiaceho pred ním tým istým smerom na obec Vrbnica.

Vodič nebol pod vplyvom alkoholu

Cyklista po náraze spadol aj s bicyklom na vozovku. „Žiaľ, pri náraze utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a na mieste dopravnej nehody im podľahol,“ skonštatovala Ivanová.

Vodiča policajti podrobili dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. Na zistenie požitia omamných látok mu bol odobratý biologický materiál.

Prebieha vyšetrovanie

„To, či bol pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok nebohý cyklista, bude zisťované pri nariadenej pitve,“ dodala policajná hovorkyňa. Celkovú predbežnú škodu vyčíslili na viac ako 3 000 eur.

Polícia po zdokumentovaní havárie začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. „Ako presne k tejto tragickej dopravnej nehode došlo, jej bližšie okolnosti, ale aj to, akou mierou k nej prispeli jej účastníci, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania michalovských policajtov,“ doplnila Ivanová.

Viac k témam: Cyklista, Smrteľný úraz, Tragická dopravná nehoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Na slovenských cestách vyhasol život ďalšieho cyklistu, polícia vyšetruje okolnosti nehody © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *