Home / šport / Ostatné športy / Osrblie hostí preteky biatlonového IBU Cupu, na Horehronie zavítajú aj zvučné mená

Osrblie hostí preteky biatlonového IBU Cupu, na Horehronie zavítajú aj zvučné mená

5.1.2022 (Webnoviny.sk) – Osrblie na Horehroní bude počas najbližších dní hostiť hneď dve kolá biatlonového IBU Cupu.

Už počas najbližšieho víkendu sa v Národnom biatlonom centre (NBC) dvakrát uskutočnia rýchlostné preteky mužov aj žien, od 12. do 15. januára to budú po tri súťaže v oboch kategóriách – skrátené vytrvalostné preteky, rýchlostné preteky a stíhacie preteky.

Poliakom odobrali preteky

V Osrblí by mali štartovať pretekári zo 42 krajín. Štvrté kolo IBU Cupu prevzali Slováci po Poliakoch, Medzinárodná biatlonová únia im preteky odobrala pre problémy s organizátormi.

Na Slovensko zavítajú aj zvučné mená svetového biatlonu. Chýbať nebude dvojnásobná olympijská medailistka Ukrajina Vita Semerenková, sestry Gasparinové zo Švajčiarska či Američan Sean Doherty.

Poľsko, Rumunsko či Kórejská republika do Osrblia posielajú svoje tímy zo Svetového pohára.

„Slovensko vkladá nádeje najmä do Tomáša Hasillu, Tomáša Sklenárika a Henriety Horváthovej, ktorí sa predstavia v Osrblí počas prvého víkendu. Taktiež dostanú šancu mladšie nádeje Slovenska, sestry Machyniakové a Remeňové,“ uvádza sa v tlačovej správe Slovenského zväzu biatlonu (SZB).

Diváci budú v Osrblí chýbať

„Som rada, že môžem súťažiť na domácich tratiach, na týchto tratiach som vyrastala, dobre ich poznám a veľmi dobre sa mi na nich preteká. Budem sa snažiť o čo najlepší výsledok,“ prezradila Henrieta Horváthová.

Slovenskou nádejou bude aj Tomáš Sklenárik: „Teší ma, že môžem pretekať tu v domácom prostredí a dúfam v čo najlepšie výsledky celého tímu. Verím, že sa na slovenských tratiach ukážeme.“

Organizátori do areálu nemôžu vpustiť fanúšikov, pretekári tak budú súťažiť v komornej atmosfére.

„Divácka kulisa bude športovcom veľmi chýbať, ale veríme, že nám fanúšikovia zostanú verní z pohodlia domova. Prostredníctvom sociálnych sietí sa budeme snažiť divákom v maximálnej možnej miere preniesť atmosféru, informácie aj výsledky,“ informovala šéfka organizačného výboru podujatia Jaroslava Lauková.

Areál je pripravený

Prezident Slovenského zväzu biatlonu (SZB) Peter Vozár poznamenal, že areál v Osrblí je pripravený na preteky.

„Areál je pripravený na organizáciu pretekov medzinárodného významu a spĺňa všetky potrebné štandardy. Priestory štadiónu a trate sú aj napriek výraznému otepleniu a viacerých daždivých dní kvalitne vysnežené technickým snehom. Generálkou tratí boli preteky Viesmannovho pohára koncom decembra, momentálne oteplenie nás určite neteší, ale veríme, že s príchodom ochladenia zostane kvalita tratí na požadovanej úrovni,“ povedal Vozár.

Viac k témam: Biatlon, IBU Cup
Zdroj: Webnoviny.sk – Osrblie hostí preteky biatlonového IBU Cupu, na Horehronie zavítajú aj zvučné mená © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *