Home / šport / Tenis / Rybáriková v Sydney dohrala, v prvom kole utŕžila aj „kanára“

Rybáriková v Sydney dohrala, v prvom kole utŕžila aj „kanára“

SYDNEY 8. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková prehrala za 84 minút 6:7 (2), 0:6 s americkou kvalifikantkou Catherine Bellisovou v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Sydney International v austrálskom Sydney. Pre 29-ročnú piešťanskú rodáčku Rybárikovú, členku Top 20 svetového rebríčka, to bol premiérový vzájomný duel s ešte len 18-ročnou Bellisovou, 56. v počítačovom poradí k 8. januáru.

Rybáriková spočiatku viedla sľubne 2:0 a k tomu mala brejkbal v tretej hre, ale nedala a čoskoro to bolo 2:2. Slovenka na servise v dvanástom geme odvrátila brejkbal, tajbrejk jej však nevyšiel: Bellisová si pripísala všetky body od skóre 1:2. Druhá časť už bola úplne v réžii mladej súperky.

Odporúčame:
Cibulková vstúpila do sezóny víťazstvom, Sevastovová je zobrala iba štyri gemy

Američanka s minulosťou 35. hráčky hodnotenia v sobotu v 2. kole kvalifikácie prekonala Kristínu Kučovú 7:5, 6:2. Na newyorských grandslamových US Open už v sezóne 2014 v 1. kole šokovala Dominiku Cibulkovú.

V osemfinále v dejisku OH 2000 Bellisová v stredu vyzve postupujúcu z utorňajšieho atraktívneho duelu Agnieszka Radwanská (Poľ.) – Johanna Kontová (V. Brit.-4), teda z reprízy vlaňajšieho miestneho finále, v ktorom sa presadila Kontová (6:4, 6:2).

Úradujúca semifinalistka Wimbledonu Rybáriková sa najbližšie predstaví na vrcholných melbournských Australian Open (15. – 28. januára). Zverenkyňa Petra Hubera pôvodne mala minulý týždeň hrať v Brisbane, ale napokon odložila svoj vstup do aktuálnej sezóny.

Sydney – dvojhra – 1. kolo

Catherine Bellisová (USA) – Magdaléna Rybáriková (SR) 7:6 (2), 6:0 za 84 minút

Viac k témam: Magdaléna Rybáriková, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Rybáriková v Sydney dohrala, v prvom kole utŕžila aj „kanára“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *