Home / SLOVENSKO / Od pondelka sa končí nočný zákaz vychádzania, núdzový stav ostáva naďalej v platnosti

Od pondelka sa končí nočný zákaz vychádzania, núdzový stav ostáva naďalej v platnosti

4.1.2022 (Webnoviny.sk) – Nočný zákaz vychádzania sa skončí v pondelok 10. januára. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová v tlačovej správe. V platnosti však ostávajú všetky doterajšie protipandemické opatrenia, ktoré sa týkajú obchodov, prevádzok služieb, hotelových zariadení, lyžiarskych stredísk či cestovania v diaľkových linkách. Naďalej platí aj zákaz zhromažďovania sa nad 6 osôb a aj po 9. januári ostáva v platnosti núdzový stav, ktorý na 90 dní vyhlásila vláda SR.

Od pondelka sa otvárajú základné a stredné školy, v ktorých však budú platiť prísne protiepidemické opatrenia. Rúška budú povinné už od prvého ročníka základných škôl a rodičom sa dôrazne odporúča, aby svoje deti otestovali ešte pred nástupom do školy a tieto testy opakovali dvakrát týždenne. Režim na školách sa bude riadiť školským semaforom, ktorý upravuje režim pri výskyte pozitívnych prípadov v triedach a školách.

Vstup do obchodov, prevádzok služieb či reštaurácií sa bude, tak ako doteraz, riadiť vyhláškami Úradu verejného zdravotníctva SR. Esenciálne obchody budú fungovať v režime základ a neesenciálne obchody a služby ostávajú otvorené v režime OP, teda očkovaní a prekonaní.

Reštaurácie ostávajú otvorené pre osoby plne zaočkované alebo tých, ktorí za posledných 6 mesiacov prekonali ochorenie COVID-19. Režim v hoteloch a lyžiarskych strediskách ostáva nezmenený, rovnako ostáva v platnosti aj OTP režim, teda očkovaní, testovaní a prekonaní, v rýchlikoch, IC a diaľkových autobusoch.

Viac k témam: COVID-19, Nočný zákaz vychádzania, Núdzový stav, protipandemické opatrenia, Reštrikcie, Vláda, Vyhláška
Zdroj: Webnoviny.sk – Od pondelka sa končí nočný zákaz vychádzania, núdzový stav ostáva naďalej v platnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka vyjadrila uznanie a podporu všetkým učiteľom: Napĺňate svoje poslanie napriek podmienkam, v akých pracujete

Ako na svojej sociálnej sieti pri príležitosti Dňa učiteľov uviedla, mnohí z učiteľov napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *