Home / šport / Ostatné športy / Vlhová je po 1. kole líderkou slalomu v Záhrebe, súperky sa k jej výkonu ani nepriblížili (video)

Vlhová je po 1. kole líderkou slalomu v Záhrebe, súperky sa k jej výkonu ani nepriblížili (video)

4.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová je po prvom kole líderkou slalomu žien Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v chorvátskom Záhrebe. Dvadsaťšesťročná Liptáčka sa na zjazdovke Crveni spust predstavila ako prvá a stanovila referenčný čas, všetky súperky dosiahli horší čas a k Vlhovej sa ani nepriblížili.

Slovenka ako jediná pretekárka dosiahla čas pod 56 sekúnd, v cieli jej namerali 55,99 sekundy. Druhá je priebežne Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá ako siedma v poradí zaostala za Vlhovou o 64 stotín sekundy.

Tretia je Švajčiarka Wendy Holdenerová s mankom 0,81 sekundy a menšiu ako sekundovú stratu má aj štvrtá Švédka Anna Swennová Larssonová.

V chorvátskom Záhrebe už niekoľko dní panuje teplé počasie, trať museli organizátori poriadne posoliť, aby sa vôbec mohlo jazdiť. Pretekárkam situáciu komplikoval aj vietor, na trati bolo mnoho lístia z okolitého lesa.

„Som celkom spokojná, neboli tam výrazné chyby. Snažila som sa púšťať lyže, lebo sneh je najagresívnejší, je v ňom veľa soli. Listy na svahu mi až tak neprekážali, no na štarte som mala problém udržať sa pre silný vietor. Po štarte som sa snažila čo najviac zohnúť, aby som ‚nebrala‘ vietor. Musíme bojovať s tým, čo máme. Číslo jedna bolo dobré, pretože trať sa rozbíja pri každej jazde. Taký bol aj plán, využiť jednotku na vybudovanie náskoku. Druhé kolo bude boj,“ komentovala Petra Vlhová pre JOJ Šport.

Druhé kolo s tridsiatkou najlepších sa začne o 16.05 h. Petra Vlhová v Záhrebe obhajuje prvenstvo z predchádzajúcich dvoch edícií pretekov o titul Snehovej kráľovnej. Slovenka je líderkou hodnotenia slalomu SP s náskokom 120 bodov pred Shiffrinovou.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová je po 1. kole líderkou slalomu v Záhrebe, súperky sa k jej výkonu ani nepriblížili (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Diskár Alekna prekonal najstarší mužský atletický rekord, namerané údaje však museli upraviť

Nový svetový rekordér dokázal niečo, čo sa nepodarilo v úspešnej kariére jeho otcovi Virgilijusovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *