Home / SLOVENSKO / Ministerstvo vnútra chce zabezpečiť údržbu hraničných pásiem, náklady sa odhadujú na viac ako 550-tisíc eur

Ministerstvo vnútra chce zabezpečiť údržbu hraničných pásiem, náklady sa odhadujú na viac ako 550-tisíc eur

4.1.2022 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo vnútra vyhlásilo verejné obstarávanie na čistenie hraničných pruhov na štátnych hraniciach Slovenskej republiky. Ako sa uvádza v oznámení na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie, predpokladané náklady na zabezpečenie prác po dobu 24 mesiacov predstavujú 559 320 eur bez DPH.

„Predmetom zákazky je odstránenie ruderálneho porastu (samovoľne vzniknuté porasty rastlín, rastlinstvo na rumoviskách) na neudržiavaných pozemkoch s náletovou vegetáciou, ojedinele aj odstránenie padnutých stromov do hraničného pruhu na vnútorných schengenských hraniciach SR (s ČR, Poľskom, Maďarskom a Rakúskom) a na vonkajšej schengenskej hranici s Ukrajinou, kde popri odstraňovaní ruderálneho porastu je potrebné čistenie širšieho pruhu pre potreby kontroly vzdušnými prostriedkami (drony, helikoptéry), čistenie vizúr pre viditeľnosť zhora,“ uviedlo ministerstvo.

Zároveň rezort uviedol, že čistenie hraničného pruhu vo Vysokých Tatrách na hraniciach s Poľskom nie je predmetom zákazky. Pokiaľ ide o hranicu s Rakúskom, jej časť sa podľa ministerstva nachádza v Chránenom vtáčom území Sysľovské polia. „Čistenie hraničného pruhu a kruhových plôch na tomto úseku možno vykonávať každoročne až po 15. septembri,“ zdôraznil rezort.

Viac k témam: hraničné pruhy, Štátne hranice, Verejné obstarávanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo vnútra chce zabezpečiť údržbu hraničných pásiem, náklady sa odhadujú na viac ako 550-tisíc eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *