Home / SVET / Európska komisia podá pomocnú ruku Chorvátsku po zemetraseniach, krajine poskytne viac ako 300 miliónov eur

Európska komisia podá pomocnú ruku Chorvátsku po zemetraseniach, krajine poskytne viac ako 300 miliónov eur

3.1.2022 (Webnoviny.sk) – Európska komisia (EK) schválila poskytnutie pomoci v sume 319 miliónov eur Chorvátsku z Fondu solidarity Európskej únie (EUSF) na riešenie následkov série zemetrasení, ktoré v decembri 2020 a v januári 2021 postihli Sisacko-moslavinskú župu, župu Karlovač a Záhrebskú župu. EK o tom informovala v pondelok na svojej internetovej stránke.

Pomoc z EUSF pomôže financovať obnovenie kľúčovej infraštruktúry v oblasti energetiky, dodávok vody, hospodárenia s odpadovými vodami, telekomunikácií, dopravy, zdravotníctva a vzdelávania. „Finančná podpora z Fondu solidarity Európskej únie prispeje k nevyhnutnej snahe o obnovu po devastácii, ktorú spôsobili zemetrasenia,“ uviedla Elisa Ferreiraová, eurokomisárka pre kohéziu a reformy.

O príspevok z EUSF na financovanie záchranných operácií a obnovy po sérii zemetrasení, ktoré Chorvátsko zasiahli po 28. decembri 2020, krajina požiadala v marci 2021. Zálohu na túto pomoc v sume 41 miliónov eur Chorvátsko dostalo už v auguste 2021.

Viac k témam: Zemetrasenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Európska komisia podá pomocnú ruku Chorvátsku po zemetraseniach, krajine poskytne viac ako 300 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *