Home / SLOVENSKO / Disciplinárne stíhanie sudcov nebolo podľa Naďa dostatočne efektívne, procesy prinášali množstvo problémov

Disciplinárne stíhanie sudcov nebolo podľa Naďa dostatočne efektívne, procesy prinášali množstvo problémov

31.12.2021 (Webnoviny.sk) – Rozhodovanie pri disciplinárnych stíhaniach sudcov nebolo dostatočne efektívne. V rozhovore pre agentúru SITA to uviedol predseda Najvyššieho správneho súdu SR (NSS SR) Pavol Naď. Práve novovzniknutý NSS SR tento rok prebral agendu disciplinárnych stíhaní sudcov.

Naď v rozhovore objasnil, že v rokoch 2013 až 2017 pôsobil ako člen disciplinárneho senátu najvyššieho súdu. „Tie procesy prinášali so sebou množstvo problémov, ktoré súviseli napríklad s obštrukciami alebo nefunkčnosťou senátov, neochotou oslovených sudcov a ďalších osôb byť účastnými v disciplinárnych senátoch,“ pokračoval Naď s tým, že to bola záťaž, ktorú museli sudcovia znášať popri svojej agende.

Dodal, že disciplinárne stíhania sudcov sú navyše chúlostivá a nepríjemná práca. „Je potrebné vyniesť ortieľ nad niekým, kto sa dopustil porušení povinností v sudcovskom prostredí,“ uzavrel.

Celý rozhovor je možné nájsť na webe.

Viac k témam: Justícia, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Disciplinárne stíhanie sudcov nebolo podľa Naďa dostatočne efektívne, procesy prinášali množstvo problémov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *