Home / SVET / Španielsko skracuje povinnú izoláciu bezpríznakových pozitívne testovaných ľudí

Španielsko skracuje povinnú izoláciu bezpríznakových pozitívne testovaných ľudí

29.12.2021 (Webnoviny.sk) – Povinná izolácia Španielov, ktorí majú pozitívny test na koronavírus, ale neprejavujú sa u nich príznaky ochorenia COVID-19, sa skracuje z desiatich na sedem dní. Oznámilo to v stredu španielske ministerstvo zdravotníctva.

Viac o téme: Koronavírus

Rovnaký režim po novom platí aj pre neočkovaných ľudí, ktorí sa dostali do blízkeho kontaktu s infikovanou osobou. Komisia pre verejné zdravie, ktorá zahŕňa odborníkov a vedúcich zdravotníckych predstaviteľov na úrovni centrálnej aj regionálnych vlád, rozhodnutie prijala „jednomyseľne“, uviedlo ministerstvo.

Španielsky premiér Pedro Sánchez predtým v stredu vylúčil akékoľvek okamžité celoštátne reštrikcie v reakcii na variant koronavírusu omikron.

Predseda vlády uviedol, že podľa oficiálnych údajov sa síce omikron šíri rýchlejšie, ale vo všeobecnosti majú ľudia infikovaní týmto variantom miernejšie symptómy a preto sú nemocnice pod menším tlakom ako pri predošlých variantoch. Zároveň konštatoval, že zaočkovanosť Španielov je na úrovni viac ako 80 percent.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Španielsku, omikron, Španielsky premiér
Zdroj: Webnoviny.sk – Španielsko skracuje povinnú izoláciu bezpríznakových pozitívne testovaných ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pred zrážkou s mostom podstúpila nákladná loď v prístave v Baltimore údržbu motora

Kontajnerová loď Dalí v utorok okolo 1:30 ráno narazila do piliera mosta, ktorý sa následne zrútil do rieky Patapsco.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *