Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Horváthová vidí význam v povinnom očkovaní proti COVID-19 pre určité skupiny obyvateľstva

Horváthová vidí význam v povinnom očkovaní proti COVID-19 pre určité skupiny obyvateľstva

29.12.2021 (Webnoviny.sk) – Je smutné, že sme dospeli až tak ďaleko a musíme uvažovať o povinnom zaočkovaní populácie proti ochoreniu COVID-19.

Viac o téme: Koronavírus

Pre agentúru SITA to povedala poslankyňa Národnej rady SR, členka zdravotníckeho výboru, profesorka a doktorka Eva Horváthová (OĽaNO). Zároveň dodala, že v prípade politickej vôle vidí význam v povinnom očkovaní určitých skupín obyvateľstva z hľadiska veku a profesijného zamerania.

Viac o téme: Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku

Horváthová pripomenula, že povinné očkovanie sprevádza modernú civilizáciu desaťročia a vďaka nemu sme tu. „Toto je však iný rámec povinnej vakcinácie, už teraz spôsobuje veľké vášne a obávam sa, že zavedenie očkovania pod hrozbou sankcie to len prehĺbi,” myslí si alergologička.

Podľa jej slov je poslednou možnosťou pred takouto povinnosťou pozitívna motivácia v akejkoľvek forme. „Verím, že ľudia pochopia, že inú možnosť nemáme a budú zodpovední voči sebe, ale aj voči svojmu okoliu,” dodala Horváthová.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Horváthová vidí význam v povinnom očkovaní proti COVID-19 pre určité skupiny obyvateľstva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *