Home / SVET / Francúzsko stupňuje tlak na neočkovaných, chce im zakázať vstup do divadiel či reštaurácií

Francúzsko stupňuje tlak na neočkovaných, chce im zakázať vstup do divadiel či reštaurácií

29.12.2021 (Webnoviny.sk) – Francúzska vláda pokračuje v úsilí o zvýšenie tlaku na neočkovaných ľudí v čase, keď nový variant koronavírusu omikron spôsobuje rekordný nárast infekcií.

Viac o téme: Koronavírus

Vláda chce, aby do reštaurácií, kín, divadiel, múzeí alebo športových zariadení mohli vstúpiť iba ľudia s plným očkovaním proti koronavírusu. Plán bude v stredu v parlamente obhajovať minister zdravotníctva.

Statégia vlády

Zrýchlené zavedenie takzvaného očkovacieho preukazu je súčasťou stratégie vlády, ktorá sa snaží zmierniť dopady rýchleho šírenia nového variantu na už i tak preťažené nemocnice pomocou očkovania namiesto ďalších lockdownov.

Francúzsko v utorok oznámilo takmer 180-tisíc nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najviac od začiatku pandémie. Podľa prognóz sa denné prírastky do januára vyšplhajú na viac ako 250-tisíc.

Zrýchlenie podávania tretích dávok

Vo Francúzsku sa už proti koronavírusu dalo zaočkovať viac ako 75 percent populácie a vláda chce v rámci boja proti omikronu zrýchliť podávanie posilňovacích vakcín. Viac ako štyri milióny dospelých obyvateľov však stále nie sú zaočkované.

Vláda chce vakcinačný preukaz zaviesť do polovice januára. V prípade schválenia v parlamente už neočkovaným ľudom pre vstup na miesta, kde sa vyžaduje doklad o očkovaní, nebude stačiť negatívny výsledok testu.

Viac k témam: COVID-19, Francúzska vláda, Očkovanie proti koronavírusu, tretia dávka
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzsko stupňuje tlak na neočkovaných, chce im zakázať vstup do divadiel či reštaurácií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *