Home / EKONOMIKA / Férový systém podpory regiónov sa stal realitou, zhodnotila Remišová celý rok

Férový systém podpory regiónov sa stal realitou, zhodnotila Remišová celý rok

29.12.2021 (Webnoviny.sk) – Férový systém podpory sa stal realitou. Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) takto hodnotí rok 2021 v regionálnom rozvoji. Informuje o tom Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR v tlačovej správe.

„Za kľúčové v oblasti regionálneho rozvoja považujem, že sme v tomto roku pripravili a presadili novelu zákona o podpore najmenej rozvinutých okresov. Slovensko sa nemôže plnohodnotne priblížiť k vyspelej Európe, ak sa jeho najzaostalejšie regióny nepriblížia k Bratislave,“ zhodnotila Remišová.

Z dotácií v oblasti podpory regionálneho rozvoja dostali okresy Kežmarok, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Sabinov, Sobrance, Svidník, Trebišov, Veľký Krtíš a Vranov nad Topľou takmer päť miliónov eur. V rámci eurofondového integrovaného regionálneho operačného systému vyhlásilo ministerstvo v tomto roku 11 výziev za zhruba 220 miliónov eur.

V oblasti podpory inovácií MIRRI začalo spoluprácu s univerzitou Massachusetts Institute of Technology, vďaka čomu môžu slovenské vedecké tímy spolupracovať s expertmi danej univerzity a získať podporu do výšky 30-tisíc amerických dolárov. MIRRI sa tiež pripravovalo na čerpanie prostriedkov z Fondu na spravodlivú transformáciu (FST) pre dodržiavanie Európskej zelenej dohody a dosiahnute klimatickej neutrality Európskej únie, pričom pre Slovensko je vyčlenená suma 459 miliónov eur.

Viac k témam: Európska zelená dohoda, Regionálny rozvoj
Zdroj: Webnoviny.sk – Férový systém podpory regiónov sa stal realitou, zhodnotila Remišová celý rok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *