Home / šport / Hokej / Z MSJ v Kanade opäť nik nezostúpi, o rok si zahrajú na ľade aj mladí Bielorusi

Z MSJ v Kanade opäť nik nezostúpi, o rok si zahrajú na ľade aj mladí Bielorusi

27.12.2021 (Webnoviny.sk) – Ešte pred začiatkom majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov sa všetci účastníci turnaja dozvedeli, že v elitnej kategórii si zahrajú aj o rok na šampionáte v Rusku. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) totiž rozhodla, že do nižšej kategórie nezostúpi ani jeden z tímov.

„Dôvodom je športová integrita a férová súťaž, ktorú aj na tohtoročných MS v Kanade neobyčajne ovplyvnili okolnosti spojené so šírením koronavírusu,“ informuje oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Medzi elitou si o rok zahrajú aj mladí Bielorusi, ktorí si nedávno vybojovali postup nahor. MSJ o rok hostia ruské mesta Novosibirsk a Omsk. Na prelome rokov 2023 a 2024 bude juniorský šampionát hostiť švédsky Göteborg a turnaj bude mať opäť 10 účastníkov. Bez zostupujúceho družstva sa MSJ konali aj vlani, svetovú elitu hostil kanadský Edmonton.

Ako informuje SZĽH, formát nasledujúceho turnaja bude predmetom diskusie v IIHF.

Viac k témam: MS v hokeji do 20 rokov
Zdroj: Webnoviny.sk – Z MSJ v Kanade opäť nik nezostúpi, o rok si zahrajú na ľade aj mladí Bielorusi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tatar si z duelu proti Poliakom odniesol pozitíva, podľa Hrivíka pred MS ešte treba vyladiť niektoré hluché miesta (video)

Tím trénera Craiga Ramsayho položil základy triumfu nad poľským súperom na začiatku úvodnej tretiny, keď už v 6. minúte viedol 3:0.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *