Home / SVET / Tisícky umelcov a pracovníkov z oblasti kultúry protestovali v Bruseli proti obmedzeniu podujatí v Belgicku

Tisícky umelcov a pracovníkov z oblasti kultúry protestovali v Bruseli proti obmedzeniu podujatí v Belgicku

26.12.2021 (Webnoviny.sk) – Tisíce belgických umelcov, zamestnancov kín či organizátorov podujatí sa v nedeľu zišlo v Bruseli na proteste proti vládnemu rozhodnutiu obmedziť kultúrny život v krajine s cieľom zabrzdiť šírenie variantu koronavírusu omikron.

Účastníci pokojnej demonštrácie obvinili vládu z toho, že nové reštrikcie nespravodlivo zamerala proti odvetviu kultúry.

Interiérové aktivity sú obmedzené

Organizátori protestu vyzývali účastníkov, aby mali rúška a udržiavali spoločenský odstup. Belgické úrady odhadli, že na demonštrácii, ktorá sa skončila pokojne, sa zúčastnilo 5-tisíc ľudí.

Na základe nových pravidiel sú interiérové verejné aktivity v Belgicku prísne obmedzené, zredukované sú možnosti nákupov a športoví fanúšikovia nemôžu ísť na štadióny a nesmú sa zúčastňovať na interiérových podujatiach.

Vianočné trhy pokračujú

Belgická vláda však neuplatnila úplný lockdown. Vianočné trhy môžu pokračovať a reštaurácie a bary môžu zostať otvorené s dodržiavaním určitých nových obmedzení.

Protipandemické opatrenia v Belgicku sprísnili napriek tomu, že počet hospitalizácií s ochorením COVID-19 v posledných týždňoch v krajine klesá. Vláda uviedla, že ide o nevyhnutné preventívne kroky vzhľadom na rýchle šírenie sa variantu koronavírusu omikron.

Viac k témam: Demonštrácia, Koronavírus, Lockdown, Protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Tisícky umelcov a pracovníkov z oblasti kultúry protestovali v Bruseli proti obmedzeniu podujatí v Belgicku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *