Home / SLOVENSKO / Keď to vo firme naozaj digitálne šľape

Keď to vo firme naozaj digitálne šľape

22.12.2021 (Webnoviny.sk) – Digitálna transformácia nás obklopuje zo všetkých strán. Rozvoj technológií svojou rýchlosťou ale predbieha našu schopnosť sa na ne adaptovať. Musíme im totiž prispôsobiť interné procesy, ošetriť slabé miesta a hlavne s tým všetkým naučiť pracovať svojich ľudí. Aký je ale recept na úspešnú integráciu moderného prístupu k práci?

Technológiu máme, ale kto ju ovláda? 

Spoločnosť Ricoh sa tímovou spoluprácou zaoberá už niekoľko rokov. Niekoľko desaťročí dodáva tlačové technológie, ktoré sa postupne integrovali do šikovného systému, ktorý riadi, čo, kto, kde môže a nemôže tlačiť, či skenovať atď. Najdôležitejší na týchto systémoch však bol rýchlo fungujúci servis, vrátane helpdesku a konzultantov, ktorí sa starali, aby systém „svojim“ ľuďom dobre slúžil.

Podobné je to aj v ďalších oblastiach. Nech ide o rezervačné systémy ovládané cez internet, vybavenie zasadacích miestností, automatické spracovanie všetkých došlých faktúr, zmlúv atď. a k tomu ešte tieto dáta účinne ochrániť pred stále reálnejšími kybernetickými hrozbami. Možnosti sú to nepreberné, opäť je ale dôležité ich dobre nastaviť a čo najrýchlejšie s nimi naučiť pracovať všetkých zamestnancov.

Verím tomu, čo vidím 

V priebehu roku 2021 Ricoh ukazoval, ako je možné a hlavne príjemné takéto systémy ovládať. Na online akcii Future is Here bol zdôraznený kontrast medzi hromadou papierov a šanónov a rýchlou komunikáciou s ich digitálnou verziou. Novinka v portfóliu, systém DocuWare, predviedol schopnosť naučiť sa najrôznejšie typy vstupných dokumentov, vyťažiť z nich dôležité údaje a poveriť dotknuté osoby na ich schválenie alebo inú akciu. V ďalších vstupoch boli riešené možnosti vybavenia rokovacích miestností a ich integráciu napr. do MS Teams a v oblasti bezpečnosti prebehla ukážka, kde sú najzraniteľnejšie miesta a pootvorené dvierka pre vždy bdelých zločincov.

V rámci akcie New Age Office Life ukázal Ricoh v priestoroch svojich kancelárií vyššie zmienené technológie v praxi. Najlepšie referencie sú totiž vlastné skúsenosti s využitím spomínaných riešení. Bolo možné vidieť pracovať unikátny systém Ricoh Spaces, ktorý vie okrem rezervácie akéhokoľvek priestoru alebo miesta na parkovanie, účinne overiť, či zarezervovaný priestor niekto naozaj obsadil, v akom stave ho zanechal a prípadne sám zavolal upratovaciu čatu. Atraktívne bolo tiež stanovište s chytrým kioskom na báze dotykového Signage systému. Existuje totiž množstvo pracovníkov, ktorí na svoju prácu nepotrebujú počítač, napriek tomu sa aj oni musia vzdelávať podľa noriem a získavať informácie. Ideálne interaktívne a podľa svojich časových možností. Najdlhšie návštevy si však užilo stanovište zamerané na vzdelávací systém Alenka, ktorý vďaka svojej jedinečnej integrácii do prostredia MS Teams posúva prácu HR oddelenia a systematického vzdelávania zamestnancov na inú úroveň. Alenka sa s vami môže aj rozprávať, ukázať hľadaný návod, alebo si vás vyskúša, ako si pamätáte nadobudnuté vedomosti.

Kedy s tým začnete vy?

Ľudia v spoločnosti Ricoh riešia každý deň potreby svojich klientov v oblasti modernej tímovej spolupráce. Základom je roztlačiť tú pomyselnú ťažkopádnu lokomotívu starých postupov a uviesť veci do pohybu. Začať môžete napríklad digitalizáciou prijatých faktúr, je to cenovo nenáročné riešenie s rýchlym efektom. Pokračovať je možné rokovacími miestnosťami, kde sa každý rýchlo pripojí a je dobre vidieť aj počuť, alebo sa zamerať na rozvoj vzdelania svojich ľudí pomocou dostupného flexibilného riešenia a cenového plánu. Inšpiráciou môžu byť záznamy zo spomínaných akcií a webinárov.

Profesionáli z Ricoh sú pripravení posunúť fungovanie vašej spoločnosti na vyššiu úroveň. Na vás je, kedy s tým Ricoh začne u vás.

Informačný servis

Viac k témam: Digitalizácia, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Keď to vo firme naozaj digitálne šľape © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *