Home / SLOVENSKO / Turecko je pre EÚ strategickým partnerom, podľa Brockovej musia spoločne kontrolovať migráciu

Turecko je pre EÚ strategickým partnerom, podľa Brockovej musia spoločne kontrolovať migráciu

22.12.2021 (Webnoviny.sk) – Turecko je podľa štátnej tajomníčky rezortu zahraničia Ingrid Brockovej strategickým partnerom Európskej únie na jej južnej hranici.

Ako v tlačovej správe informovalo ministerstvo, skonštatovala to na zasadnutí ministrov zahraničných vecí krajín Vyšehradskej štvorky a Turecka, ktoré sa v utorok 21. decembra konalo v Budapešti. Témami stretnutia boli bezpečnostná situácia a migrácia s dôrazom na dianie v Afganistane.

„Migráciu považujeme za spoločnú tému Turecka a Európskej únie. Naším cieľom je kontrolovať migráciu v regióne a nájsť riešenie, ako eliminovať rastúce toky migrantov,“ povedala Brocková. Zároveň uviedla, že Turecko môže zohrať konštruktívnu úlohu pri riešení politickej krízy v Bosne a Hercegovine.

„Slovenská republika podporuje integračné snahy krajín na západnom Balkáne, ku ktorým je nevyhnutné prejsť náročnými transformačnými procesmi. Sme pripravení aj naďalej zdieľať naše skúsenosti z prístupového procesu s našimi partnermi,“ dodala Brocková.

Viac k témam: Migrácia, Utečenci z Afganistanu, V4 Visegrádska štvorka
Zdroj: Webnoviny.sk – Turecko je pre EÚ strategickým partnerom, podľa Brockovej musia spoločne kontrolovať migráciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *