Home / SVET / Nemeckí lídri rokujú o nových pandemických obmedzeniach, platiť by mali začať po Vianociach

Nemeckí lídri rokujú o nových pandemických obmedzeniach, platiť by mali začať po Vianociach

21.12.2021 (Webnoviny.sk) – Nemeckí lídri sa chystajú rozhodnúť o nových pandemických obmedzeniach na spomalenie šírenia nového variantu koronavírusu omikron, ktoré začnú platiť po Vianociach. V plánoch sa zatiaľ neobjavuje lockdown na celoštátnej úrovni.

Kancelár Olaf Scholz a premiéri 16 spolkových krajín budú o opatreniach diskutovať v utorok. S najväčšou pravdepodobnosťou budú zatvorené nočné kluby, a to bez ohľadu na lokálnu mieru infekcie. Nové obmedzenia sa zrejme dotknú i počtu osôb na veľkých verejných podujatiach. Očakáva sa, že zaočkovaná skupinka ľudí sa bude môcť stretnúť v maximálnom počte 10 osôb.

Viac o téme: Koronavírus

Úrady sa snažia podporiť i vakcinačnú kampaň. Počas ostatného týždňa podali v priemere asi milión dávok denne, čo bolo najviac v doterajšom priebehu pandémie. Nemecku sa však zatiaľ nepodarilo splniť plán o zaočkovaní minimálne 75 percent obyvateľov. Zaočkovanosť dvomi dávkami sa momentálne pohybuje na úrovni 70,3 percenta.

Miera infekcií v Nemecku postupne klesá. Minister zdravotníctva Karl Lauterbach však varuje, že Nemecko čelí „obrovskej piatej vlne“, a to pre nový variant omikron, ktorému sa podľa neho reálne nedá zabrániť v šírení.

Viac k témam: Bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemeckí lídri rokujú o nových pandemických obmedzeniach, platiť by mali začať po Vianociach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný súdny dvor nariadil Izraelu otvoriť viac priechodov pre pomoc smerujúcu do Pásma Gazy

Dve nové predbežné opatrenia vydal v prípade žaloby Juhoafrickej republiky, ktorá obvinila Izrael z genocídy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *