Home / EKONOMIKA / Dostatok práce nachádzajú ľudia aj počas pandémie, Krajniak poukázal na zlepšujúcu sa situáciu

Dostatok práce nachádzajú ľudia aj počas pandémie, Krajniak poukázal na zlepšujúcu sa situáciu

20.12.2021 (Webnoviny.sk) – Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku v novembri klesla o 0,15 percentuálneho bodu na 6,64 percenta. Na pondelkovej tlačovej besede o tom informoval minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina).

Celková miera nezamestnanosti sa podľa neho medzimesačne znížila o 0,16 percentuálneho bodu na 7,33 percenta. Ľudia na Slovensku sa tak podľa ministra aj počas pandémie vedia zamestnať, keď v minulom mesiaci si našlo prácu 10,9 tisíca uchádzačov o zamestnanie. Miera nezamestnanosti podľa Krajniaka klesla na úroveň prelomu marca a apríla minulého roka.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

„Dobrý trend vývoja nezamestnanosti pokračuje aj naďalej napriek tejto vlne pandémie,“ povedal minister. Napriek pokračujúcim pandemickým vlnám sa podľa Krajniaka darí stabilizovať trh práce a podporiť pozitívny trh na trhu práce aj aktívnymi opatreniami. Upozornil na to, že počas aktuálnej pandemickej vlny miera nezamestnanosti na Slovensku klesá.

Oproti novembru vlaňajška miera evidovanej nezamestnanosti klesla o 0,74 percentuálneho bodu. Upozornil aj na klesajúci počet uchádzačov o zamestnanie vo veku do 25 rokov. „Za november sa prišiel zaevidovať na úrady práce historicky najnižší počet ľudí za november od roku 2000,“ upozornil.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Miera nezamestnanosti, Nezamestnanosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Dostatok práce nachádzajú ľudia aj počas pandémie, Krajniak poukázal na zlepšujúcu sa situáciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívci odhaľujú nedostatky plánovaných zmien vo verejnom obstarávaní. Koalícii ponúkajú návod na opravu (video)

Pozmeňujúcimi návrhmi mieni urýchliť investície aj verejné obstarávanie a podporiť stavebníctvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *