Home / SLOVENSKO / Firmy sa začali viac obzerať po riešeniach na elektronické podpisovanie

Firmy sa začali viac obzerať po riešeniach na elektronické podpisovanie

15.12.2021 (Webnoviny.sk) – Špecialisti na elektronický podpis a enterprise riešenia zo spoločnosti Disig a.s. uvádzajú, že rok 2021 priniesol aj vďaka pretrvávajúcej pandémii väčšiu odvahu v zavádzaní riešení na elektronické podpisovanie. Týka sa to finančného sektora, teda bánk a poisťovní, ale aj energetiky, či stavebníctva. Celkovo tento počet vzrástol o stovky nových záujemcov oproti obdobiu pred pandémiou.

Mnohé z firiem si uvedomili, že manažované riadenie e-dokumentov môže byť riešením, s ktorým si ľahšie udržia kontakt so svojimi klientami a obchodnými partnermi. Okrem toho s ním dokážu znížiť svoje náklady na papier, tlač, poštu a kuriérov, ale najmä na spracovanie a digitalizáciu papierových dokumentov. Nezanedbateľné je aj zníženie počtu stratených papierových zmlúv.

„Zaznamenali sme zvýšený záujem o osvetu, ktorá sa týkala  prínosov podpisovania e-dokumentov, či manažovania ich obehu. Klienti siahali v prvom prípade po našom riešení Disig QES Portal, a v druhom prípade po Disig Enterprise Signer,“ vysvetľuje obchodný riaditeľ spoločnosti Ivan Kühn.

IT dodávateľ ďalej uvádza, že narástol aj záujem o nadstavbu nad tzv. klasickými „podpisovačmi“. V praxi to znamená, že klienti sú naklonení portálovým riešeniam pre elektronické podpisovanie dokumentov medzi partnermi  (spomínaný Disig Enterprise Signer). V ňom si vedia riadiť tok e-dokumentov a sledovať ich aktuálny stav. Medzi ďalšie často implementované riešenia patril aj archív pre dlhodobú overiteľnosť elektronických podpisov a zachovanie integrity dokumentov.

Čo sa týka elektronického podpisovania v mobilnej aplikácii, to sa na Slovensku ešte len rozbieha. Do konca novembra 2021 bolo vydaných viac ako 1000 certifikátov pre elektronický podpis do mobilných zariadení.

www.disig.sk

Informačný servis

Viac k témam: elektronické podpisovanie, Elektronický podpis, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Firmy sa začali viac obzerať po riešeniach na elektronické podpisovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *