Home / šport / Ostatné športy / Volko začal halovú sezónu víťazne, zlepšil sa o desatinu

Volko začal halovú sezónu víťazne, zlepšil sa o desatinu

OSTRAVA 7. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský atlét roka Ján Volko začal výborne novú halovú sezónu. V ostravskej hale na záver krátkeho sústredenia vyhral rozbeh na 60 m po vypustenom závere za 6,77 s a neskôr triumfoval aj vo finále za 6,73.

Vlani na rovnakých pretekoch začínal s výkonom 6,83 s. Na záver v treťom ostravskom štarte Volko vyhral aj prvých súťažných 300 m v kariére za 33,93 s, čo je najlepší slovenský halový výkon histórie. „Posun o desatinu v tomto štádiu nás teší, ale ešte nás čaká veľa tréningu pred vrcholmi halovej sezóny,“ uviedla trénerka Naďa Bendová.

Odporúčame:
Ján Volko je univerzitný športovec roka 2017

Na rovnakej vzdialenosti 300 m sa zaskvela aj Košičanka Alexandra Bezeková, ktorá tiež zabehla najlepší slovenský čas 37,77 s. A rovnako to bola jej prvá súťažná trojstovka v živote. Doterajšie slovenské maximum v podaní Ivety Putalovej malo hodnotu 38,08 s tiež z ostravskej haly. „Áno, je to dobrý začiatok. V tejto súťažnej zime sa chcem pokúsiť o limit na halové majstrovstvá sveta na 400 m,“ povedala Bezeková. O výsledkoch Volka a Bezekovej informovala manažérska skupina Top Athletics.

Viac k témam: atletika, Ján Volko
Zdroj: Webnoviny.sk – Volko začal halovú sezónu víťazne, zlepšil sa o desatinu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *