Home / SLOVENSKO / Súd rozhodol o odovzdaných peniazoch od zosnulého Böhma, pol milióna eur prepadne štátu

Súd rozhodol o odovzdaných peniazoch od zosnulého Böhma, pol milióna eur prepadne štátu

13.12.2021 (Webnoviny.sk) – Pol milióna eur, ktoré ešte v januári tohto roku vydal orgánom činným v trestnom konaní v súčasnosti už zosnulý bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby František Böhm, sa stane majetkom štátu. Rozhodol o tom na pondelkovom verejnom zasadnutí samosudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, keď vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na zhabanie veci.

Peniaze podľa výpovedí Böhma pochádzali z trestnej činnosti, čo bolo podľa samosudcu Miroslava Mačuru preukázané. Rozhodnutie nie je právoplatné, rodinní príslušníci zosnulého môžu ešte proti rozhodnutiu podať sťažnosť.

Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby spájaný so zločineckou skupinou takáčovcov František Böhm sa zastrelil 12. februára tohto roku v obci Plavecký Štvrtok v okrese Malacky. Predtým údajne postrelil aj svoju manželku, ktorú po incidente ošetrovali záchranári.

Böhm bol kľúčovým svedkom vo viacerých trestných kauzách, napríklad Judáš či Texasan. Sám bol pritom obvinený v rámci kauzy Božie mlyny pre zločiny založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímania úplatku a podplácania. Po jeho smrti bolo trestné stíhanie zastavené.

Viac k témam: kauza Božie mlyny, Kauza Judáš, kauza Texasan, Súdy, Takáčovci
Zdroj: Webnoviny.sk – Súd rozhodol o odovzdaných peniazoch od zosnulého Böhma, pol milióna eur prepadne štátu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *