Home / SLOVENSKO / Lockdown zabral a Krajniak ubezpečil Slovákov, že rodinné stretnutia cez Vianoce budú povolené

Lockdown zabral a Krajniak ubezpečil Slovákov, že rodinné stretnutia cez Vianoce budú povolené

12.12.2021 (Webnoviny.sk) – Lockdownové opatrenia na Slovensku zafungovali. V diskusnej relácii O 5 minút 12 RTVS to skonštatoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).

Ako ďalej uviedol, momentálne klesá počet pozitívnych osôb, klesá pozitivita testov, klesá počet ľudí v nemocniciach a tiež počet výjazdov záchraniek. „Tie opatrenia zafungovali a my sme ich celý čas robili kvôli tomu, aby ľudia mohli mať normálne Vianoce,“ povedal minister.

Krajniakovo ospravedlnenie

Zároveň sa ospravedlnil za šírenie informácie, že by počas sviatkov mali byť zakázané návštevy príbuzných.

Viac o téme: Koronavírus

Na uplynulých rokovaniach vlády sa totiž podľa neho táto téma vôbec nerozoberala. „Pán minister zdravotníctva to možno trošku nešťastne povedal,“ uviedol Krajniak s tým, že zákaz návštev by bol nelogický.

Richterova kritika vlády

Nastavenie opatrení, ktoré cez sviatky umožní stretávanie, by podľa neho mala riešiť vláda na najbližšom zasadnutí.

„Samozrejme, odporúčam každému, aby sa pred takouto návštevou otestoval, pretože to môže veľmi pomôcť tomu, aby sa situácia nezhoršila,“ povedal Krajniak. Doplnil, že on osobne si nemyslí, že by návštevy mali fungovať na princípe „bublín“.

Opozičný poslanec Ján Richter (Smer-SD) vyčítal vláde v súvislosti s prijímaním opatrení chaos. „Mám taký pocit, že ako by sme boli na začiatku tej pandémie,“ povedal Richter s tým, že napriek tomu, že už prešli dve vlny pandémie, na tretiu je Slovensko pripravené najhoršie.

„Obávam sa, že sa mnoho vecí podcenilo,“ skonštatoval poslanec. Zároveň odmietol tvrdenia niektorých koaličných politikov, že za súčasný stav spoluzodpovedná aj opozícia. „Kto má moc, má aj zodpovednosť,“ dodal.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Lockdown, Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Lockdown zabral a Krajniak ubezpečil Slovákov, že rodinné stretnutia cez Vianoce budú povolené © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *