Home / šport / Hokej / Fehérváry sa vrátil do duelu NHL vo veľkom štýle, s prihrávkou Ovečkina dopomohol k víťazstvu Washingtonu (video)

Fehérváry sa vrátil do duelu NHL vo veľkom štýle, s prihrávkou Ovečkina dopomohol k víťazstvu Washingtonu (video)

12.12.2021 (Webnoviny.sk) – Po tvrdom zákroku krídelníka Pittsburghu Penguins Brocka McGinna nedohral slovenský obranca Washingtonu Capitals Martin Fehérváry piatkový duel zámorskej NHL. O deň neskôr však napokon nechýbal v zostave „Caps“ na ľade Buffalo Sabres a dokonca sa gólom podieľal na triumfe hostí 3:2 po samostatných nájazdoch.

Dvadsaťdvaročný rodák z Bratislavy v 46. minúte po prihrávke hviezdneho Rusa Alexandra Ovečkina strelou bez prípravy vyrovnal na priebežných 2:2 a poslal duel do predĺženia. V ňom sa strelecky nepresadilo žiadne z mužstiev a v nájazdovej lotérii mali napokon viac šťastia hráči Washingtonu. Víťazný zásah zaznamenal nájazdový špecialista T.J. Oshie.

Fehérváry priznal, že tvrdý zákrok v dueli s Pittsburghom bol síce veľmi nepríjemný, no na druhý deň ráno sa potešil, keď sa začal cítiť lepšie. Bol rád, že nakoniec mohol zasiahnuť do zápasu s Buffalom a strávil na ľade približne toľko, čo zvyčajne – okolo 20 minút.

„Samozrejme, bol to pre mňa veľký návrat, keďže stretnutia dva dni po sebe sú vždy veľmi ťažké. V tretej tretine sme sa zlepšili a hrali sme naozaj dobre, čo napokon stačilo na víťazstvo, takže som naozaj šťastný,“ povedal podľa Washington Post slovenský bek, ktorý zaznamenal tretí presný zásah v aktuálnom ročníku NHL. Na konte má taktiež rovnaký počet asistencií.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Fehérváry sa vrátil do duelu NHL vo veľkom štýle, s prihrávkou Ovečkina dopomohol k víťazstvu Washingtonu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *