Home / EKONOMIKA / Nitriansky kraj opraví 60 kilometrov ciest z eurofondov

Nitriansky kraj opraví 60 kilometrov ciest z eurofondov

NITRA 6. januára (WebNoviny.sk) – Nitriansky samosprávny kraj plánuje na jar začať s opravami 60 kilometrov ciest. Na modernizáciu troch ciest druhej triedy získal 13 miliónov eur z fondov Európskej únie.

Celkovo schválilo Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR 22 projektov v rámci celého Slovenska, v rámci ktorých zrekonštruujú 180 kilometrov regionálnych komunikácií.

Odporúčame:
Národná diaľničná spoločnosť zakúpila sedem nových sypačov na zimnú údržbu

Najviac kilometrov ciest opravia práve v Nitrianskom kraji. „Bude to ohromná vzpruha pre obyvateľov a hlavne pre priemyselné parky,“ povedal nitriansky župan Milan Belica.

Najväčším úsekom, ktorý sa dočká modernizácie, bude 30 kilometrov cesty II/580 Šurany–Podhájska – Kalná nad Hronom. Investícia pohltí viac ako šesť miliónov eur. Oprava čaká aj 18-kilometrový úsek cesty II/562 Šaľa – Nitra, náklady predstavujú vyše štyri milióny eur.

„Na ceste medzi Nitrou a Šaľou dochádza už dnes k veľmi veľkým problémom,“ poukázal Belica. Tretím úsekom bude vyše 12-kilometrový úsek cesty II/511 medzi Topoľčiankami a Skýcovom s predpokladanými investičnými nákladmi tri milióny eur.

Viac k témam: eurofondy, Európska únia, Milan Belica, Nitriansky samosprávny kraj
Zdroj: Webnoviny.sk – Nitriansky kraj opraví 60 kilometrov ciest z eurofondov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kampaň na propagáciu Slovenska za štyri milióny eur využíva zábery z Ruska. Agentúra porušila zadanie, priznáva Raši (video)

Veronika Remišová tiež uviedla, že do kampane boli zo strany ministra v prípade tlačených a online médií zapojené jedine médiá finančnej skupiny Penta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *