Home / EKONOMIKA / Na Slovensku prekvitajú online nákupy, počas pandémie vznikla štvrtina eshopov

Na Slovensku prekvitajú online nákupy, počas pandémie vznikla štvrtina eshopov

11.12.2021 (Webnoviny.sk) – Štvrtina slovenských e-shopov vznikla počas pandémie. V predvianočnom období očakávajú nárast obratu tri štvrtiny zo slovenských e-shopov. Zistenia vychádzajú zo záverov šiesteho ročníka prieskumu E-shop Barometer 2021.

Viac o téme: Koronavírus

Prieskum uskutočnila spoločnosť KPMG v spolupráci so spoločnosťou ui42. Prieskum prebiehal formou online dotazníka a zúčastnilo sa ho 83 respondentov. Spoločnosti oslovili zástupcov e-shopov na Slovensku, ktorí ponúkajú široké spektrum služieb a tovarov. Informovala o tom spoločnosť KPMG v tlačovej správe.

Kľúčový zákaznícky servis

„Takmer všetci (90 percent) respondenti prieskumu KPMG a ui42 predpokladajú, že priemerná výška nákupu v ich e-shope sa v predvianočnom období zvýši. Približne polovica odhaduje, že tento nárast bude do 15 percent,“ uvádza sa v tlačovej správe.

Kľúčom k udržaniu si zákazníka považuje 78 percent slovenských e-shopov zákaznícky servis.

Pandémia kamenným predajniam nepraje

Vyše polovica slovenských e-shopov vlastní kamennú predajňu. Ďalších 15 percent ju zvažuje otvoriť v roku 2022.

„Rozhodnutie ísť z online aj do offline prostredia prišlo logicky spoločne s myšlienkou byť bližšie k našim zákazníkom a ponúknuť im možnosť si naše jedinečné a veselé kúsky aj vyskúšať. Pandemická situácia však kamenným predajniam nepraje a uvidíme, ako sa bude situácia vyvíjať v ďalšom období,“ informoval sales retail director z Dedoles-u Patrik Paňko.

Viac k témam: COVID-19, E-shop Barometer, Eshop, Online nakupovanie, Prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Slovensku prekvitajú online nákupy, počas pandémie vznikla štvrtina eshopov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *