Home / SVET / Americké štáty zasiahli tornáda a silné búrky, vyžiadali si mŕtvych aj zranených (foto)

Americké štáty zasiahli tornáda a silné búrky, vyžiadali si mŕtvych aj zranených (foto)

11.12.2021 (Webnoviny.sk) – Americký Stredozápad a štáty na juhu zasiahli tornáda a drsné počasie, pričom si vyžiadali mŕtvych aj zranených.

Búrkový systém spôsobil značné škody na továrni na výrobu sviečok v Kentucky, zariadení spoločnosti Amazon v Illinois, opatrovateľskom domove v Arkansase a iných domoch a budovách v spomenutých aj ďalších štátoch.

Továreň zrovnaná so zemou

Vyčíňanie počasia si v továrni v Mayfielde v Kentucky pravdepodobne vyžiadalo mnoho mŕtvych.

„Keď ju zasiahlo tornádo, bolo tam zhruba 110 ľudí. Veríme, že počet úmrtí z tejto udalosti presiahne 50 Kentučanov a pravdepodobne dosiahne 70 až 100,“ vyjadril sa v sobotu ráno kentucký guvernér Andy Beshear. Predstaviteľka štátnej polície Sarah Burgess uviedla, že továreň je v podstate zrovnaná so zemou.

Letecky previezli ľudí do nemocnice

Najmenej jedna osoba zomrela v distribučnom centre Amazonu v Edwardsville v Illinois, povedal náčelník polície Mike Fillback a dodal, že dvoch ľudí letecky previezli do nemocníc. Vietor strhol strechu z budovy a spadla tiež stena o dĺžke futbalového ihriska.

Nie je jasné, či škody spôsobili búrky alebo tornádo, ale americká Národná meteorologická služba (NWS) v St. Louis hlásila v čase kolapsu radarom potvrdené tornáda pri Edwardsville.

Tornádo v Arkansase

Mŕtveho si vyžiadalo aj tornádo, ktoré v piatok v noci zasiahlo opatrovateľský domov Monette Manor v Arkansase, kde po zrútení budovy uviazlo 20 ľudí, uviedol sudca okresu Craighead Marvin Day. Päť ľudí podľa neho utrpelo vážne zranenia a niekoľko ďalších ľahšie.

Jedna osoba zomrela a dve utrpeli zranenia pri kolapsoch budov pri mestách Defiance a New Melle v Missouri. V Tennessee potvrdili tri úmrtia súvisiace s počasím.

Viac k témam: Silné búrky, Tornádo
Zdroj: Webnoviny.sk – Americké štáty zasiahli tornáda a silné búrky, vyžiadali si mŕtvych aj zranených (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *