Home / SLOVENSKO / Sneženie v Bratislave spôsobuje problémy, meškala aj MHD a kalamitu očakávajú v celom kraji

Sneženie v Bratislave spôsobuje problémy, meškala aj MHD a kalamitu očakávajú v celom kraji

9.12.2021 (Webnoviny.sk) – V Bratislavskom kraji vo štvrtok očakávajú snehovú kalamitu, cestári sú v teréne a monitorujú situáciu. „V Bratislavskom kraji dnes sneží a očakávame až 25 centimetrov snehu. Už od skorých ranných hodín sú naši cestári v teréne a starajú sa o zjazdnosť ciest II. a III. triedy,“ informuje na sociálnej sieti Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Dispečing je v pohotovosti

Sypače a traktory s pluhom prioritne udržiavajú hlavné ťahy a cesty využívané autobusovou dopravou, horské úseky a úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Sneženie v Bratislave (štvrtok 9. decemra)

Aktuálnu situáciu na cestách monitoruje správca komunikácií pomocou dispečerských stredísk. „Dispečing je v pohotovosti nielen na centrále, ale aj na strediskách Malacky, Senec, Pezinok. Na všetkých linkách sa zároveň dozviete aj o aktuálnej situácii na cestách,“ konštatuje kraj.

Zimnú údržbu BSK zabezpečuje Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja, a to na všetkých cestách II. a III. triedy. Samospráva vyzýva vodičov k opatrnosti. „Ak to nie je nevyhnutné, zostaňte doma. Nákladným autám vstup do mesta vôbec neodporúčame,“ uzatvára samospráva.

Meškanie MHD v rannej špičke

Mestská hromadná doprava (MHD) v Bratislave vo štvrtok ráno meškala v dôsledku sneženia maximálne 15 minút. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca Dopravného podniku Bratislava (DPB) Martin Chlebovec.

„Vzhľadom na stav komunikácií zaznamenal DPB v rannej špičke meškanie niektorých spojov maximálne do 15 minút. Približne od 7:00 do 8:50 nepremávala linka 27 pre zhoršené poveternostné podmienky, rovnaký problém nastal aj na linke 130, a to v čase od 7:45 do 8:45,“ uviedol hovorca.

Dopravný podnik deklaruje, že sa na dnešné sneženie dostatočne pripravil, preto je momentálne prevádzka MHD bez obmedzení a výraznejších zdržaní. „Dopravní dispečeri DPB situáciu priebežne monitorujú a prispôsobujú výpravu spojov, a to najmä v kopcovitých oblastiach Bratislavy,“ doplnil Chlebovec.

Viac k témam: Snehová kalamita, Sneženie
Zdroj: Webnoviny.sk – Sneženie v Bratislave spôsobuje problémy, meškala aj MHD a kalamitu očakávajú v celom kraji © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *