Home / EKONOMIKA / Investičná pomoc pre sociálne podniky podporí vznik 73 nových pracovných miest

Investičná pomoc pre sociálne podniky podporí vznik 73 nových pracovných miest

9.12.2021 (Webnoviny.sk) – Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny dostali ku koncu novembra tohto roka 29 žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného príspevku v rámci národného projektu Investičná pomoc pre sociálne podniky.

Dohody o poskytnutí finančného príspevku podpísalo sedemnásť registrovaných sociálnych podnikov, ktorými sa má podporiť vznik 73 pracovných miest. V tlačovej správe o tom informovalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR (UPSVAR).

Podporia sa pracovné miesta

„Finančné príspevky, ktoré na ne sociálne podniky dostanú, budú spolu vo výške 2,5 milióna eur, “ uviedol generálny riaditeľ UPSVAR Karol Zimmer.

Registrované sociálne podniky môžu získať finančné prostriedky, ktoré súvisia s investičným zámerom. Ide o kapitálové výdavky, bežné výdavky na dodanie tovaru a na poskytnutie služieb, ako aj príspevky na mzdové výdavky zamestnancov prijatých na vytvorené pracovné miesta.

Podľa ústredia práce sa tak podporia pracovné miesta v registrovaných sociálnych podnikoch ako napríklad operátor výroby, strojársky špecialista, operátor stroja na pranie a chemické čistenie textilu či obrábač kovov.

Podmienka pre získanie príspevku

Registrované sociálne podniky môžu predkladať žiadosti o poskytnutie finančného príspevku na úrady práce do konca januára budúceho roka. Oprávnenými žiadateľmi sú registrované sociálne podniky vrátane začínajúcich sociálnych podnikov.

Podmienkou pre získanie nenávratného finančného príspevku je schválenie financovania časti investičného zámeru formou návratných zdrojov, teda formou úveru alebo pôžičky.

Viac k témam: Finančný príspevok, Investičná pomoc pre sociálne podniky, Sociálny podnik
Zdroj: Webnoviny.sk – Investičná pomoc pre sociálne podniky podporí vznik 73 nových pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *