Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová podpísala novelu zákona zmierňujúcu dopady pandémie v kultúre

Prezidentka Čaputová podpísala novelu zákona zmierňujúcu dopady pandémie v kultúre

8.12.2021 (Webnoviny.sk) – Pomôcť osobám v oblasti kultúry a kreatívneho priemyslu má zákon, ktorý mení niektoré normy v pôsobnosti rezortu kultúry v súvislosti s treťou vlnou pandémie ochorenia COVID-19. Zákon, ktorý parlament schválil 24. novembra, v stredu 8. decembra podpísala prezidentka Zuzana Čaputová.

Schválený zákon predlžuje niektoré opatrenia prijaté v roku 2020 pri druhej vlne pandémie týkajúce sa verejných kultúrnych podujatí ako aj odvodovej povinnosti a povinnosti úhrady príspevkov podľa zákona o umeleckých fondoch.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

V prijatom zákone je tiež ustanovenie, že usporiadateľ dostane oprávnenie odoprieť osobe vstup alebo účasť na podujatí, ak je vstupenka, pozvánka či iný doklad vystavený na meno osoby a tá nepreukáže usporiadateľovi svoju totožnosť.

Napríklad vstupenka na hudobný festival trvajúci viac dní je vystavená na meno konkrétnej osoby. Usporiadateľ bude mať oprávnenie odoprieť vstup na podujatie, ak osoba nepreukáže svoju totožnosť.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Finančná pomoc, Kultúra
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová podpísala novelu zákona zmierňujúcu dopady pandémie v kultúre © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň" predstavuje 84,1 percenta čo je 3 726 000 poslucháčov vo veku 14 - 79 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *