Home / šport / Tenis / Halepová vyhrala turnaj v Šen-čene, Siniakovej pribalila na cestu domov „kanára“

Halepová vyhrala turnaj v Šen-čene, Siniakovej pribalila na cestu domov „kanára“

ŠEN-ČEN 6. januára (WebNoviny.sk) – Rumunská jednotka svetového rebríčka tenistiek Simona Halepová zvíťazila nad českou obhajkyňou titulu a šestkou podujatia Kateřinou Siniakovou za expresných 73 minút 6:1, 2:6, 6:0 v sobotňajšom finále dvojhry na turnaji WTA International Shenzhen Open v čínskom Šen-čene.

Odporúčame:
Video: Svitolinová vyhrala turnaj v Brisbane, vo finále stratila iba tri gemy

Pre dážď a porovnateľne nepriaznivú prognózu na nedeľu sa hralo v halových podmienkach. Protagonistky si v tento deň zopakovali súboj vo finále štvorhry a pomer síl sa nezmenil. Halepová nastúpila s inou Rumunkou Irinou-Cameliou Begovou, Siniaková hrala po boku krajanky Barbory Krejčíkovej a boli nasadené ako prvé. Rumunky triumfovali za 64 minút tesne 1:6, 6:1, 10:8 (zápasový tajbrejk).

Dvadsaťšesťročná finalistka singla na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros 2014 a 2017 Halepová má od stredy istotu, že k 8. januáru zostane na čele hodnotenia dvojhry a bude nasadenou jednotkou na vrcholných melbournských Australian Open (15. – 28. januára).

Šen-čen (dvojhra – finále)

Simona Halepová (Rum.-1) – Kateřina Siniaková (ČR-6) 6:1, 2:6, 6:0 za 73 minút

Šen-čen (štvorhra – finále)

Irina-Camelia Begová, Simona Halepová (Rum.) – Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková (ČR-1) 1:6, 6:1, 10:8 (zápasový tajbrejk) za 64 minút

Viac k témam: Kateřina Siniaková, Simona Halepová, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Halepová vyhrala turnaj v Šen-čene, Siniakovej pribalila na cestu domov „kanára“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak Nadal stihne odohrať aspoň dva turnaje, na Roland Gorros bude patriť medzi päť najväčších favoritov na celkový triumf

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *