Home / SLOVENSKO / Novú stranu ODS – Občianski demokrati Slovenska povedie Pavel Macko, ktorý predtým kandidoval za PS/Spolu

Novú stranu ODS – Občianski demokrati Slovenska povedie Pavel Macko, ktorý predtým kandidoval za PS/Spolu

4.12.2021 (Webnoviny.sk) – Na transformačnom kongrese vznikla v sobotu z hnutia Trebišov nahlas strana ODS – Občianski demokrati Slovenska na čele s Pavlom Mackom, ktorý kandidoval v minuloročných parlamentných voľbách za koalíciu Progresívne Slovensko/Spolu.

Informovala o tom v tlačovej správe za ODS Kristína Slezáková.

Nový názov aj voľba vedenia strany

Z dôvodu protipandemických opatrení sa kongres konal online. Počas neverejnej časti sa uskutočnila zmena názvu, schválenie nových stanov, voľba vedenia a orgánov strany.

Okrem predsedu na sobotnom kongrese zvolili za podpredsedov Romana Dianišku, Milenu Fejérovú a Slavomíra Olšovského. Členmi predsedníctva sa stali Imrich Hybký, Zuzana Kotrus Rákociová, Kristína Slezáková, Radovan Škraban a Marcel Vass.

Príhovor mal Kollár zo strany Spolu

Verejná časť sa konala za účasti čestných hostí, záujemcov o členstvo a médií. Po príhovore predsedu strany Pavla Macka predstavili novozvolení podpredsedovia strany Tucet opatrení, ktoré tvoria základ programu strany.

Prihovorili sa čestní hostia – predseda strany Spolu Miroslav Kollár a líder mimoparlamentnej strany Šanca Viliam Novotný.

ODS na kongrese predstavila prvých päť pracovných skupín pre zdravotníctvo, spravodlivosť, ekonomiku, obranu a bezpečnosť, zahraničné veci a odborníkov, ktorí budú skupiny zastrešovať. Ďalšie plánuje predstaviť postupne.

Pomohlo im hnutie Trebišov nahlas

Skupina angažovaných občanov na čele s Mackom oznámila v júni 2021 začiatok zberu podpisov potrebných na vznik strany ODS.

„Po vyzbieraní dvoch tretín podpisov sa však pandemická situácia začala opäť prudko zhoršovať a z dôvodu ochrany zdravia zber podpisov pozastavili. V tom čase podalo občianskym demokratom pomocnú ruku hnutie Trebišov nahlas a súhlasilo s transformáciou hnutia na stranu ODS – Občianski demokrati Slovenska,“ priblížila Slezáková.

Viac k témam: Nová politická strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Novú stranu ODS – Občianski demokrati Slovenska povedie Pavel Macko, ktorý predtým kandidoval za PS/Spolu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini je politicky skúsenejší ako Čaputová, ale podľa politológa prináša so sebou určitú „politickú batožinu“

Prezidentova politická história má potenciál limitovať jeho šance na upokojenie spoločnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *